Най-висок прием за последните пет години за пилоти за ВВС

...
Най-висок прием за последните пет години за пилоти за ВВС
Коментари Харесай

Рекорден прием на пилоти за ВВС


Най-висок банкет за последните пет години за водачи за Военновъздушни сили разгласи факултет "Авиационен ", който е част от Националния боен университет. Тенденцията на нарастване е от няколко години. Тази година в Долна Митрополия ще бъдат признати 32-ма курсанти, от които 15 ще се образоват за летци.

Всяка година искащите да учат за военни водачи в Долна Митрополия са сред 50 и 70. За едно място се борят от 7 до 10 претенденти.

„ Приемът е повишен съвсем двойно съпоставено с предходната година, само че това не е казус. Преди 3-4 години броят на водачите също беше от 10 до 12 души. Това е преценка на командването на Военновъздушни сили “, съобщи пред Българска национална телевизия полк. Ивайло Ангелов, зам.-началник на НВУ по Военновъздушни сили.

През последните години с дребни изключения съвсем няма незаети места за курсанти. Миналата година са признати 7 летци. Сред най-големите трудности пред претендентите са строгите условия за здравословно положение. Сегашните курсанти споделят, че за триумфа са нужни успокоение и мотивация.

В авиофакултета учат и студенти по цивилен механически специалности. Курсантите, които се образоват за Военновъздушни сили са към 170. Привличат ги както романтиката, по този начин и вероятностите в армията и отвън нея.

В Долна Митрополия се надяват да бъде възобновен независимият статут на военно-въздушното учебно заведение, тъй като това би разширило опциите за образование, освен за Военновъздушни сили, а и за гражданската авиация, както и на задгранични студенти.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР