Най-вероятно втората жертва е Веселин Димитров - човекът, който предизвика

...
Най-вероятно втората жертва е Веселин Димитров - човекът, който предизвика
Коментари Харесай

Доброволци събират помощи за пострадалите от взрива във Варна

Най-вероятно втората жертва е Веселин Димитров - индивидът, който провокира адксия гърмеж на разсъмване на 13 януари. Това заяви вътрешният министър Младен Младенов, само че посочи, че се чакат експертизите.

Засегнатият от гърмежа вход към момента остава ненаселен. Днес от болничното заведение бяха изписани потърпевшите от случая, като се изключи най-възрастната - 81-годишната Иванка Проданова. Нейното положение е тежко и тя е преведена в реанимацията на командно дишане. Разследването по случая продължава, както и огледите на взривеното жилище.

Експертите към момента не са изяснили какво е провокирало гърмежа в жилището на Веселин Димитров.
Младен Младенов, министър на вътрешните работи: Към този миг нямаме данни, които да поддържат тезата, че гърмежа е в резултат на муниции или на взривни субстанции. По-скоро сътрудниците работят по определяне на съществуването на газ или запалителни субстанции.
Преди часове е почнало електроподаването на част от засегнатите жилища във входа, оповестиха от районната администрация. По-сложен е казусът с водоснадбяването, тъй като има прекратени връзки. Най-зле са жилищата над четвъртия етаж и жилището под взривеното.
Николай Костадинов, кмет на регион " Владислав Варненчик ": Може би към 15 жилището има наранени в по този начин някаква по-висока степен, където ще има потребност от ремонт и възстановителни работи. Точно преценката е друга за всеки, а огромната част от жилищата са по този начин, дето се споделя, одимени, опушени.

 Младен Маринов: Взривът във Варна не е породен от муниции Младен Маринов: Взривът във Варна не е породен от муниции
Твърде евентуално е вторият мъртвец открит след гърмежа в апартамент във Варна да е на 66-годишният Веселин Димитров, за който се допуска, че е предизвикал...

Тази заран потърпевшите фамилии към момента изнасяха багаж от жилищата си.
Анастасия Кръстева: Всичката вода, която се е стекла от горната страна, е в моя апартамент. Има ламинат той е станал на вили и могили.Нели Генова: Разчитаме на младежите, разчитаме на положителните. Ние сме съвсем 60% възрастни, няма кой да ни помогне. Дано някой ни съжали.
Община Варна може да подкрепи финансово затруднените фамилии. Те би трябвало да подадат заявление за разпределяне на еднократна помощ.
Таня Василева, Дирекция " Социални действия " - Община Варна: Ние имаме подготвеност всички хора, които се извърнат към нас за някаква психическа поддръжка имаме опция да насочим родителите с децата към нашите центрове, с цел да им бъде оказана такава.

 Влоши се положението на най-тежко потърпевшата при гърмежа във Варна Влоши се положението на най-тежко потърпевшата при гърмежа във Варна
Продължава експертният оглед на засегнатите жилища и настаняването на евакуираните фамилии в общински жилища след гърмежа в жилищен блок във вар...

В същото време група във Facebook към този момент се провежда да оказва помощ на потърпевшите.
Наталия Лазарова: Вече има събрани дрешки, обувки, неща от първа нужда, които в границите на днешния ден ще предадем на бащата, който е тук измежду всички поданици на блок 302 вход 3.
В групата " В помощ на потърпевшите фамилии от гърмежа " са се присъединили повече от 1000 души.

Доброволците към този момент се провеждат за извозването на отпадъците и почистването жилищата, има и майстори, подготвени да вършат безвъзмезден ремонт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР