Най-вероятно ви се е случвало да се събудите през нощта

...
Най-вероятно ви се е случвало да се събудите през нощта
Коментари Харесай

Ако се събуждате през нощта, вие сте...

Най-вероятно ви се е случвало да се разсъните през нощта и по-късно да не можете да заспите още веднъж. Това чувство е меко казано раздразнително. Традиционната китайска медицина споделя, че аргументите, поради които човек се разсънва през нощта, рядко са „ неприятен или разтревожен сън”, а приказват за нещо по-дълбоко, написа struma.bg.

Сънят е нещо от витална значимост и е от главно значение за нашето физиологично благоденствие, споделя китайската медицина. Една доктрина, употребена от лекарите, с цел да обяснят цикъла на сън, е „ шен”, която разказва мисълта, положението на съзнанието и умствените функционалности. Според нея огромно значение има часът, в който се събуждате измежду нощ. Ето какво споделя той за вас.

Между 23:00 и 1:00 часа: Изпитвате прочувствено отчаяние

Традиционната китайска медицина приписва този интервал от време на жлъчния мехур, който е част от това, което управлява нашите страсти, нашата пристрастеност към живота, действието и увереността.

Когато жлъчният мехур е уравновесен, ние се усещаме щастливи и удовлетворени. Но в случай че изпитвате липса на пристрастеност, проблеми с вземането на решения или плашливост, жлъчният ви мехур не е в синхрон.

Между 1 и 3 сутринта: Ядосани сте

Гадната ви колежка злорадстваше ли за новото си покачване? Някой засече ли ви, до момента в който шофирахте за работа тази заран? Да, ядосани сте.

Гневът е обвързван с черния дроб. Когато имате възприятие на възмущение, което остава неизразено, то се натрупва с течение на времето в черния дроб. За да преодолеете това, е значимо да разпознаете потребността си от изложение на страсти. Когато пускате възприятията си на открито, имате способността да укрепите взаимоотношенията, както и да освободите отрицателните сили.

Задържането на яд, гняв или засегнатост води до непрекъснат прочувствен товар, който ще се появява още веднъж през нощта.

Между 3 и 5 сутринта: Вселената се пробва да ви каже нещо

Това са часовете, в които белите дробове са най-активни. В обичайна китайска медицина белите дробове са виновни за придвижването на сила през цялото тяло, както и за обезпечаване на имунна отбрана. Известно е също, че те алармират за положения на меланхолия и тъга.

Ако преминавате през сложен интервал в живота си и наподобява не можете да преодолеете хватката, която тя има върху вас, Вселената се пробва да ви даде тенденция. Когато се разсъните в този диапазон, отделете малко време, с цел да се отпуснете, да дишате надълбоко и да се свържете на по-дълбоко равнище със себе си.

Между 5 и 7 сутринта: Имате прочувствени блокажи

Когато се събуждате през нощта по това време, червата ви са свръхактивни. Ако имате проблеми с отварянето към други хора или пък не можете да пуснете остарялото, евентуално имате дисбаланс в дебелото черво. Време е да поработите върху себе си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР