Най-вероятно трима са били крадците, които задигнаха пари и накити

...
Най-вероятно трима са били крадците, които задигнаха пари и накити
Коментари Харесай

Крадците в Благоевград наводнили цялата сграда на митниците

Най-вероятно трима са били крадците, които отмъкнаха пари и украшения от митницата в Благоевград в нощта против събота. Това съобщо районният прокурор Борислав Ковачки на специфичен брифинг.

От думите му стана ясно, че са отмъкнали валута на обща стойност 230 000 лева Сред тях има 10 000 подправени долари. Взели са и към 20 кг украшения. Част от тях са сребърни, а други – реплика.

Обраха митницата в Благоевград

Крадците са пуснали всички чешми да текат, с цел да заглушат шума от ъглошлайфа. Запушили са сифоните и в продължение на 10 часа водата е текла и е проникнала на всички места. Причинени са съществени материални вреди в резултат на наводнението, съобщи БТВ.

Четири пъти СОТ-ът се е задействал, само че пристигналите на място охранители са се прибирали назад и не са установявали нередности. Камери са снимали, че крадците са влезнали в региона в 23:45 часа. Два часа те са правили кражбата необезпокоявани.

В откраднатите каси от митницата в Благоевград не е имало документи от следствия?

Засега е несъмнено, че крадците са влезнали през спешния противопожарен излаз и са имали задоволително време да разбият двете каси в помещението. При прескачането на оградата те са разпилели част от откраднатото.Взети са всички материални доказателства, конфискувани в последните 10 години от всички митници от Югозападна България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР