Най-вероятно сте чували за съвременните тенденции във възпитаването на децата

...
Най-вероятно сте чували за съвременните тенденции във възпитаването на децата
Коментари Харесай

Джендър извращението, разтърсило света: Момче, кастрирано от проф. Мани, за да го превърне в момиче, се самоубива като мъж

Най-вероятно сте чували за актуалните трендове във възпитаването на децата в скандинавските страни - в Норвегия, да вземем за пример. Става дума за правилата на джендърна индиферентност, съгласно които на децата не се постанова принадлежност към избран пол. Детето би трябвало да порасте и единствено да реши, какво е.

Но какво ще стане, в случай че някой тръгне срещу природата и реши да наложи на детето различен пол? Може ли от момче да се отгледа момиче, в случай че още от детство то е обличано в рокли и му се подаряват кукли вместо колички?

Историята знае един заплашителен образец, прочут като " делото на близнаците Реймър ". Чудовищната история се е случила в Канада преди съвсем 60 години и раздруса целия свят.

От Брус в Бренда
През 1965 година в канадския град Уинипег в фамилията на Рон и Джанет Реймър се раждат две момчета близнаци. Кръщават ги Брус и Брайън. Малчуганите растели живи и здрави, само че няколко месеца след раждането им Джанет забелязала, че момчетата изпитват компликации при уринирането. Лекарите диагностицирали фимоза - положение, при което отворът на кожата на пениса или така наречен препуциум е по-тесен и нееластичен, което затруднява свободното заголване на главата.

Проблемът елементарно можело да бъде решен посредством обрязване. Затова родителите завели момчетата в болница. Операцията на Брайън минала сполучливо. При Брус обаче не всичко минало безпрепятствено. Заради непохватността на хирурга момчето получило съществени изгаряния по половия си орган. Лекарите признали, че органът към този момент не можело да бъде възобновен. Родителите изпаднали в смут.

Но скоро ориста принудила Реймърови да създадат непредвиден житейски поврат.
Внезапна помощ.
Семейството инцидентно се натъкнало на телевизионно шоу, в което взел участие американският психолог и академик Джон Мани. Той самоуверено декларирал, че всичките деца се раждат генетично джендърно неутрални, а девойките и момчетата са създавани от обществото.

Някои възгледи на Мани били много противоречиви от етична позиция. Например, той считал, че кръвосмешението не постоянно е неприятно нещо, а педофилията той наричал " любовни връзки сред хора на друга възраст ". Но Реймърови си затворили очите за тях. Те се безпокоили за ориста на своето лично дете. Мани станал тяхната единствена вяра.

Ученият предложил следното: Брус да бъде скопен и да стартира да бъде възпитаван като момиче. Така през лятото на 1967 година Брус станал Бренда. Остатъците от половия му орган били отстранени. Било му основано изкуствено влагалище.

Така почнал жестокият опит на професор Мани, който получил неповторимият късмет да потвърди своята джендърска доктрина и да остане прочут епохи наред.
Жестоката игра на Джон Мани

Всичко тръгнало сносно. Но когато Бренда попораснала, проблемите почнали. Джанет си спомня, че когато тя се опитвала да облече Бренда в рокля, втората изпадала в нервности и разкъсвала облеклата. " На момичето " били изписани хормони, от които почнали да ѝ порастват гърди.

Нейните връстнички обаче изобщо не желали да я одобряват за една от тях и искрено се гаврили с нея. За момиче Бренда прекалено много приличала на мъж, тя отказвала да уринира по женски, постоянно се биела.

Момичето трябвало постоянно да посещава Мани дружно със своя брат. По време на сеансите лекарят я учил " да се държи по женски ". Той показвал на децата детайлни изображения на полови сношения и, както настояват родителите, даже отивал по-далеч.
За да образува в близнаците " здравословна джендърна еднаквост ", лекарят провеждал по този начин наречените " полови подготовки ". На тях Бренда трябвало да застане на четири крайници, а брат ѝ се приближавал откъм гърба и търкал половия си орган в дупето ѝ, сред бузите. Друг път момичето лягало по тил, разтваряло си краката, а Брайън лягал от горната страна ѝ. И досега не е известно, дали тези обвинявания по адрес на Мани са същински.

Като цяло лекарят бил много удовлетворен от опита. Той твърдял, че Бренда станала същинско момиче. По-късно Дейвид (Така се прекръстил Брус, когато схванал цялата истина) си спомня, че тези опити травмирали за цялостен живот неговата душeвност. В тийнейджърска възраст брат му Брайън бил диагностициран с шизофрения.

Джон Мани упорствал, че Бренда би трябвало да се подложи на още една интервенция, с цел да може да се построи пълностоен перинеум. Но момичето уверено отказвало да се подложи на процедурата. То даже заплашило родителите си със самоубийство. След дълги размишления те най-сетне решили да опишат истината на младежа. Бренда тогава била на 15 години. Животът ѝ безусловно рухнал, с цел да бъде построен още веднъж.
Новият живот на Дейвид Реймър

Всичко си пристигнало на мястото. Бренда още веднъж решила да стане момче и си сменила името на Дейвид. Трансформацията в мъж изисквала доста време, а също била и мъчителна - трябвало да се направи нова интервенция за унищожаване на гърдите, а и нова хормонална терапия. На 21 годишна възраст Дейвид се подложил на интервенция по присаждане на сексуален орган. Родителите даже разказвали измислицата на хората, че Бренда е починала, само че при тях почнал да живее далечният им родственик Дейвид.

На 23-годишна възраст момчето срещнало самотната майка Джейн Фонтейн и след женитба осиновил нейните три деца. Щастлив край обаче историята нямала: не минало доста време и двойката се разделила.

Братът близнак също страдал доста. Той цялостен живот взимал антидепресанти, а през 2002 година се самоубива. До самия край Дейвид се упреквал за неговата гибел и всеки ден е ходил на гроба му.
Мани по този начин и не признава своята неточност. Тох твърдял, че самият Дейвид е отговорен за съдбовния излаз - той отказал да се признае за момиче, а родителите прекалено много забавили интервенцията.

Няколко години Дейвид е страдал от тежка меланхолия. Той живял в непрекъсната блъсканица, за която деликатно се грижели публицистите. Те неуморно се трудили по разобличаването на лекар Мани, по тази причина непрекъснато излагали на показ нещастието на Дейвид и неговото семейство.

През есента на 2004 година и Дейвид си поставя завършек на живота. Неговият автобиограф Джон Колапинто споделя, че Дейвид е бил необикновено самоуверен човек и малко хора биха издържали да живеят неговия живот цели 38 години.

Тази ужасяваща история ни учи единствено на един урок: не чупете това, което е заложено от природата!

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР