Най-вероятно сте чували до втръсване колко важна е добрата комуникация

...
Най-вероятно сте чували до втръсване колко важна е добрата комуникация
Коментари Харесай

Качествата на добрите комуникатори

Най-вероятно сте чували до погнуса какъв брой значима е положителната връзка за триумфа на всеки бизнес. Може да звучи относително просто, само че зад понятията добра връзка и ефикасен комуникатор се крие една много сложна композиция от качества и умения.

Тук не става въпрос единствено за съвършеното притежаване на езика и ефикасното водене и поддържане на диалог. Най-добрите комуникатори имат способността да показват ясно и тъкмо своите хрумвания, да убедят своите слушатели да застанат зад тези хрумвания и да изградят и поддържат трайни и постоянни връзки посредством разговор.

Това са 6 качества, присъщи за всички положителни комуникатори, които може да употребявате, с цел да подобрите уменията си за другарство.

1. Те са почтени

В кратковременен проект може да бъде примамливо и елементарно понякога да казвате някои лъжи или да премълчавате неприятни обстоятелства. Това оказва помощ да избягвате непосредствени спорове и остава другите да живеят в блажено незнание за редица проблеми и сложни истини.

Вземете за образец следната обстановка: сътрудника ви Майк е направил една посредствена презентация, в която е изложил хрумвания, които не са изключително изобретателни и потребни. Ако му кажете, че се е показал отлично, вие може да повишите неговата убеденост и самочувствие, което да може да способства за по-доброто му показване при идната презентация. Освен това, даването на хвалба е доста по-лесно от критикуването.

Важно е обаче да знаете, че по този метод сключвате договорка с дявола. Ако не сте откровени във вашата оценка, вършиме неприятна услуга на вашия сътрудник. Въпреки че рецензиите могат да бъдат сложни за приемане в кратковременен проект, в последна сметка те ще оказват помощ на Майк в бъдеще, защото той няма повече да повтори грешките, които е направил в тази презентация.

Тайната на положителната връзка в тази ситуация се крие в поднасянето на рецензиите по верния метод. Опитайте първо да посочите няколко положителни елементи от презентацията на Майк, преди да обърнете внимание на нещата, които би трябвало да бъдат усъвършенствани или изменени.

2. Те са самодейни

Най-добрите комуникатори не бягат от сложните диалози. Те не се опасяват да издигнат избран въпрос, в случай че мислят, че се постанова той да бъде разискван. 

Вместо да разрешат на токсичните привички и жанр на работа на даден чиновник да допринесат за струпване на неодобрение и яд на работното място, те се захващат с казуса допустимо най-рано, преди той да се е трансформирал в същинска рецесия.

Добрите комуникатори са самодейни и когато става въпрос за работата по план. Вместо да помолят свои сътрудник да редактира отчета си във вечерта, преди неговото показване, положителните комуникатори поставят нужните старания, с цел да подсигуряват, че този човек е осведомен с крайния период за представянето на своя отчет няколко дни преди този момент. Това в последна сметка води до по-добро показване на техния сътрудник и до по-ниски равнища на стрес в работата.

3. Те задават положителни въпроси

Задаването на верните въпроси е от основно значение за достигането до корените на даден проблем или за опознаването на някой човек.  

Добрите комуникатори отделят доста внимание и време на верния асортимент от въпроси, които да разкрият допустимо най-вече информация за тематиките или хората, от които се интересуват. Може да разберете дали компанията ви има положителни комуникатори по дали рядко организирате диалози по една и съща тематика и дали чиновниците ви са построили мощни взаимоотношения между тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР