Най-вероятно срещата ще е на 13-и и 14 юли. Няма

...
Най-вероятно срещата ще е на 13-и и 14 юли. Няма
Коментари Харесай

Вече Е Ясно Къде Ще Се Състои Дългоочакваната Среща Между Тръмп И Путин!

Най-вероятно срещата ще е на 13-и и 14 юли. Няма да е на 15 юли, тъй като тогава е закриването на Мондиала, на което Путин ще участва.

По-рано през днешния ден съветникът в Кремъл Юрий Ушаков сподели, че срещата ще се организира в " трета страна ", само че и неутрална, каквото е и изискването на Русия.

Президентът Доналд Тръмп ще повдигне " необятен кръг от въпроси " на идната си среща с Владимир Путин, сподели в Москва съветникът на Белия дом за националната сигурност Джон Болтън, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Болтън, който по-рано през днешния ден се срещна с съветския президент, съобщи на конференция в Москва, че няма " нищо извънредно " в една среща сред Тръмп и Путин и че мнозина европейски водачи са се срещали с съветския президент. Според Болтън подготвяната среща ще се състои макар рецензиите на политици в Съединени американски щати, като тя не потвърждава връзка сред предизборния щаб на Тръмп и Русия, каквито обвинявания има.

Прекият контакт сред двата държавни глави съответствува с националния интерес на Съединени американски щати, акцентира Болтън, като посочи значимостта от този контакт макар различията сред двамата. Той не изключи Тръмп и Путин да приказват за възможното връщане на Русия в Г-8, само че означи, че от срещата не е наложително да произтекат съответни резултати. Според Болтън обаче двамата президенти се надяват тя да усъвършенства двустранните връзки.

Срещата на върха САЩ-Русия ще бъде предшествана от среща на външните министри на двете страни, сподели Болтън.

Съветникът на Тръмп изрече съмнение, че на подготвяната среща на върха ще бъде обсъждан Договорът за ограничение на системите за противоракетна защита и други съглашения за ограничение на въоръженията. На конференцията Джон Болтън допусна още, че Северна Корея ще предприеме бързи стъпки към нуклеарното си разоръжаване.

По думите му позицията на Съединени американски щати е за опазване на глобите против физически и юридически лица от Русия и е срещу анексирането на Крим към Русия.

Ройтерс напомни, че през март т.г. Тръмп поздрави по телефона Путин за безапелационната му победа на президентските избори и му сподели, че двамата ще се срещнат скоро. Оттогава напрегнатите връзки сред Вашингтон и Москва се утежниха още повече поради войната в Сирия и отравянето на някогашен съветски разузнавач в Англия, довело до огромно изпъждане на дипломати от двете страни. Съединени американски щати и Русия са в спор и поради съветската интервенция в Украйна и в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година, което съветската страна отхвърля.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР