Най-вероятно ще се наложи да поискаме още пари от Европейския

...
Най-вероятно ще се наложи да поискаме още пари от Европейския
Коментари Харесай

Янко Иванов: Най-вероятно ще се наложи да поискаме още пари от ЕС заради чумата по свинете

" Най-вероятно ще се наложи да желаяме още пари от Европейския съюз ". Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия зам.-министърът на земеделието Янко Иванов във връзка финансовата помощ, която ще получим от Европейския съюз в размер на 13,9 млн. лева. 

По думите на Иванов това се постанова, защото съгласно европейското законодателство се планува съфинансиране от 50 до 70%, съобщи вести.бг.

" Тези пари ще отидат за компенсиране на първите свинеферми, които унищожихме и надлежно би трябвало да ги обезщетим в границите на един месец. Частните стопани също ще получат средства. Всеки, който има записано стопанство ще получи обезщетение ", разясни зам.-министърът.

За недоволството на хората, че се убиват здрави свине, зам.-министърът разясни, че няма по какъв начин да чакат болестта да влезе в регионите, тъй като тогава няма да става дума за оползотворяване на месото.

На въпрос какво прави министерството, с цел да реализира надзор върху нерегистрираните стопанства и тяхното броене Иванов съобщи, че за тази цел са основани регионални и общински епизоотични комисии, които би трябвало да разказват всички стопанства, в които се отглеждат прасета.

" Това, с което не успяхме да се оправим е редуцирането на популацията на диви животни, която, за огромно страдание е с много плътна централизация в регионите с индустриални ферми. Не успяхме и със стопанствата в персоналните дворове, които също, на доста места, са без никакви ограничения за сигурност ", добави зам.-министърът.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР