„Най-вероятно поне с две години ще се забавят. Вярвам, че

...
„Най-вероятно поне с две години ще се забавят. Вярвам, че
Коментари Харесай

Премиерът каза колко ще се забавят американските самолети

„ Най-вероятно най-малко с две години ще се забавят. Вярвам, че България няма да си загуби суверенитета “.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков по въпроса със забавената доставка на платените на един транш от 2,1 млрд лева през 2019 година американски изтребители.

Първите нови изтребители се чакаха в средата на 2023 година А Министерството на защитата занапред ще води диалози с американската страна, тъй като сделката на стойност над 2,2 милиарда лв. е на равнище страни, съобщи БНР.

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев по тематиката Ф-16, откакто президентът изиска ГЕРБ да обяснят какъв контракт са сключили:

„ За висшия главнокомандващ допълням, че ние не сме сключвали контракт с компания. Договорите за самолетите са сред държавното управление на България и държавното управление на Съединени американски щати “.

Настоящият министър на защитата Стефан Янев сподели, че няма уговорка за неустойки в контракта, тъй като е подписан сред българското и американското държавно управление.

Темата ще е част от диалозите на министър Янев с американския секретар по защитата Лойд Остин по време на срещата на военните министри на НАТО идната седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР