Най-вероятно няма да участваме със свои политически представители, но ще

...
Най-вероятно няма да участваме със свои политически представители, но ще
Коментари Харесай

БОМБА от Христо Иванов: Без министри от ДБ в кабинета Денков/Габриел

" Най-вероятно няма да участваме със свои политически представители, само че ще дадем политическа поддръжка в Народното събрание за него ", сподели в коридорите на Народното събрание ръководителят на " Да, България " Христо Иванов в коридорите на Народното събрание. Партията е една от трите в обединяването " Демократична България ", дружно с ДСБ и " Зелено придвижване ".

Христо Иванов посочи, че управлението на партията ще заседава дефинитивно откакто стане явен съставът на кабинета с ротационен министър председател, за който се споразумяха ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България ". Иванов уточни, че не " изключително замесен в диалозите за състав ".

" Кабинет с втори мандат би трябвало да има. Наши оферти за министри значи: политически лица, които са излъчени от политически орган. Имаме категорично решение да не вършим сходно предложение ", сподели Христо Иванов.

" Да, България " пази тезата, че държавното управление би трябвало да е политически неутрално поради обтегнатите връзки на партиите.

При оповестяването на сделката сред първите две политически сили номинираният за първи ротационен министър председател Николай Денков, че са вероятни промени в кабинета, тъй като би трябвало да бъде още веднъж говорено с тях поради смяната в събитията. " Продължаваме промяната - Демократична България " разгласи първичен състав на кабинета още на 2 май, по искане на ГЕРБ.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР