Най-вероятно министрите ни са напуснали, след като нищо от предложенията

...
Най-вероятно министрите ни са напуснали, след като нищо от предложенията
Коментари Харесай

Промяната се готви за разпад на коалицията?

Най-вероятно министрите ни са напуснали, откакто нищо от предложенията им не е оценено, имат право. Това сподели депутатът от Има Такъв Народ и началник на бюджетната комисия Любомир Каримански.

По-рано през днешния ден министрите от партията на Слави Трифонов напуснаха съвещанието на Министерския съвет, на което се обсъждаше актуализацията на бюджета. А от " Промяната ", които главно саботирали офертите на Има Такъв Народ за съответните промени по ресорите, оповестиха ексклузивен брифинг в 16,00 часа.

" Не сме се срещали от през вчерашния ден, с цел да разберем дали има напрежение за бюджета. Имахме задоволително време, преди като приехме бюджета, казахме, че започваме работа по актуализацията. Кое наложи тези напрегнати периоди в този момент? Аз не разбирам ", засегнат е Каримански.

Той позволява, че промените се отсрочват за 2023 година, откакто и финансовият министър Асен Василев обяснил, че в актуализацията те не се позволяват, а се одобряват само антикризисни ограничения. Според него, в случай че някой сега не съблюдава коалиционнито съглашение, това не е Има Такъв Народ. По-рано пък шефът на " Промяната " в Народното събрание Андрей Гюров съобщи: " Не сме ние тези, които си потеглят от съвещания на кабинета ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР