Най-вероятно консумацията на зелена мухоморка е причината за смъртта на

...
Най-вероятно консумацията на зелена мухоморка е причината за смъртта на
Коментари Харесай

Трима починали след обяд със свинско с гъби в Австралия

Най-вероятно потреблението на зелена мухоморка е повода за гибелта на трима души след обяд в Леонгата, Австралия, през август, предава " Гардиън ".

Събирането било проведено от Ерин Патерсън. Тя кани някогашните си свекъри Гейл и Дон Патерсън на обяд, както и техни родственици Иън и Хедър Уилкинсън. Поканен е някогашният брачен партньор на Ерин, който в последния миг не отива на обяда. Основното ядене е свинско с гъби, предава БТВ.

По-късно четиримата посетители са признати в болница. Бившите свекъри на Ерин - Гейл и Дон, умират, както и Хедър Уилкинсън. Единствено Иън Уилкинсън съумява да оцелее.

Стотици изпратиха дамата, умряла след обяд със свинско с гъби
Домакинята поканила фамилията на някогашния си брачен партньор и сервирала ястието
Според полицията признаците им наподобяват отравяне със зелена мухоморка. Гъбата е виновна за към 90% от отравянията с гъби в света.

Зелената мухоморка постоянно е бъркана с печурка и гълъбка и съдържа смъртоносния токсин алфа-аманитин. Най-засегнатите органи при отравяне са черният дроб и бъбреците. Симптомите се появяват сред 6 и 24 часа след консумация.

Ерин Патерсън и децата, които също обядвали, са невредими. Тя не е задържана и против нея не е повдигнато обвиняване. Полицията приканва да не се вършат спекулации, а следствието по случая продължава.

В своя позиция Ерин дефинира случилото се като случай. За обяда е употребила гъби, закупени от супермаркет, както и сушени гъби, купени от азиатски магазин в Мелбърн.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР