Най-вероятно китайската армия стои зад шпионската програма, която е насочена

...
Най-вероятно китайската армия стои зад шпионската програма, която е насочена
Коментари Харесай

САЩ твърдят, че китайската армия стои зад мащабната програма за шпионаж от въздуха

Най-вероятно китайската войска стои зад шпионската стратегия, която е ориентирана към повече от 40 страни на пет континента с балони за наблюдаване от огромна височина, сходни на този, който Съединени американски щати смъкнаха предишния уикенд над крайбрежията на Атлантическия океан, съобщи администрацията на президента Джо Байдън, представена от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Изявлението на почитан чиновник на Държавния департамент предлага най-подробната информация досега, свързваща Китайската народноосвободителна войска с балона, който прелетя над Съединени американски щати. Външното ведомство на Съединени американски щати твърди, че Китай е създал огромна стратегия за наблюдаване, която да събира сензитивна разследваща информация.

Достъпните за необятната общност детайлности имат за цел да оборят упоритото отказване от страна на Китай, че балонът е бил употребен за шпионаж, в това число днешното изказване, че обвиняванията на Съединени американски щати за балона са равносилни на водене на " осведомителна война " против Пекин.

Високопоставеният чиновник на Съединени американски щати съобщи, че фотосите на този балон, събрани от американски шпионски самолети " U-2 ", демонстрират, че той " може да събира разследващи сигнали " с голям брой антени и друго съоръжение, предопределено за качване на сензитивна информация, както и слънчеви панели за зареждането им.

" Сигурни сме, че производителят на балона има директна връзка с китайската войска и е утвърден снабдител на армията, съгласно информация, оповестена в формалния портал за възлагане на поръчки за Китайската народноосвободителна войска ", сподели служителят.

Длъжностното лице съобщи, че анализът на остатъците от балона " опонира " на обяснението на Китай. Пекин сподели, че това е метеорологичен балон, който се е отклонил от курса си. Американският чиновник добави, че Съединени американски щати се свързват с страни, които също са били обект на наблюдаване, с цел да обсъдят дружно обсега на китайската стратегия за наблюдаване.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР