Най-вероятно е да се наложи парична глоба на Корнелия Нинова,

...
Най-вероятно е да се наложи парична глоба на Корнелия Нинова,
Коментари Харесай

Бившият градски прокурор Николай Кокинов пред Lupa.bg: Могат да глобят Корнелия Нинова, че не се явява на разпит

" Най-вероятно е да се наложи парична санкция на Корнелия Нинова, поради това, че не се явява на разпит в Прокуратурата, откакто са я повикали ". Експертното мнение пред Lupa.bg изрази някогашният градски прокурор Никола Кокинов, потърсен от наш публицист по проблема. 

Според него най-вероятно депутатският имунитет дава някакви спънки да се задържи наложително политическият водач на Българска социалистическа партия. 

Проверка на медията ни сподели, че сумата, за която би трябвало да се бръкне Корнелия Нинова е единствено 2 000 лв., като за депутатската й заплата цифрата е безусловно " ухапала я е бълха ".



Гледната точка на Корнелия Нинова към момента не е изяснена, не са изяснени обстоятелствата по преписката, а това е належащо за произнасянето. Прокурорите могат да се произнесат единствено при съществуването на всички обстоятелства. Така на парактика аленият народен представител стопира работата на обвинителите. 

Lupa.bg напомня, че преписката е формирана по тъжба на Кирил Добрев против Корнелия Нинова и други членове на Българска социалистическа партия. Към своята тъжба Добрев е приложил и решение на Върховния касационен съд, с което е анулирано неговото изключване от Българска социалистическа партия. 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и съпартийците ѝ Борислав Гуцанов и Гергана Алексова преди време не се явиха в Софийската районна прокуратура на разпит.

Очакваше се тримата да дадат показания по отношение на тъжба на изключения от Българска социалистическа партия и възобновен от съда Кирил Добрев.

Тримата трябваше да обяснят за какво са попречили на Добрев да гласоподава на съвещанието на Националния съвет през август. Корнелия Нинова разгласи, че е получила призовката, само че съобщи, че няма да се яви и упрекна прокуратурата, че оказва помощ на вътрешнопартийната ѝ съпротива.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР