Най-вероятно бизнес интереси стоят зад убийството на Петър Христов, коментира

...
Най-вероятно бизнес интереси стоят зад убийството на Петър Христов, коментира
Коментари Харесай

МВР: Бизнес интереси най-вероятно стоят зад убийството на Петър Христов

Най-вероятно бизнес ползи стоят зад убийството на Петър Христов, разяснява на ексклузивен брифинг шефът на Групово дело " Национална полиция " Христо Терзийски. Това са главните версии досега за покушението, осъществено тази заран пред офиса на предприемача в столицата, само че не са изключени и версии, свързани с персоналния му живот ", добави основен комисар Терзийски.

" Христов е разностранни ползи - от строителство до хранително-вкусовата индустрия. Бил е с добра известност в обществото ", добави той.

Петър Христов е притежател на холдинга „ Пропъртис Мениджмънт Груп ”, който сплотява сдружения от хранително-вкусовата индустрия, инфраструктурата, строителството, туризма, entertainment бизнеса, финансови и консултанстски компании. Роден е на 17 ноември 1968 година в Силистра, израснал е във великотърновското село Самоводене. Възпитаник на междинното сержантско военно учебно заведение в Горна Оряховица и Висшето военно учебно заведение във Велико Търново. Завършил е цялостния курс на образование със степен магистър по финанси в Свищовската стопанска академия. По-късно приключва и право във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “. Бил е член на Съвета на настоятелите на Великотърновския университет и на консултативния съвет към Министерството на районното развиване и благоустройството. През 2008 година е почетен с премията „ Велико Търново ” за принос в развиването на града, а през 2009 година - с на наградата „ Дарител “ на Националното съдружие на общините. Семеен,  има щерка и наследник.

" Към сегашния миг нямаме данни, че по отношение на него са отправяни закани. Имал е фирмен автомобил със водач, който го е придружавал. Не откриваме да е имал ползи в търговия с високорискови акцизни артикули. ", заяви шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов

На журналистически въпрос към шефа на полицията Христо Терзийски дали има възможност Петър Христов да е погубен поради това, че е съдействал на Министерство на вътрешните работи за откриване на закононарушение, той отвърна, че и тази версия също се ревизира.

В някои издания към този момент се появиха изказвания, че Христов е съдействал преди време за разкриването на бандата на " Наглите " като е свързал проверяващия екип с член на групировката - Валентин Михайлов - Ихтиманския, който е взел участие в някои от отвличанията, осъществени от бандата и в защита на похитени. Впоследствие Ихтиманския става основен очевидец. Твърди се също, че Христов е бил непосредствен с ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. През 2013 е повдигнат за народен представител от ГЕРБ от локални партийни организации във Великотърновския район, само че си прави отказ с претекста, че счита, че ще е по-полезен на страната, в случай че продължи да работи за развиването на стопанската система.
 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР