Най-вероятната причина е навлизането на автомобил, идващ от Самоков към

...
Най-вероятната причина е навлизането на автомобил, идващ от Самоков към
Коментари Харесай

Диана Русинова: Камерите са вариант за контрол на скоростта, но по отношение на алкохола не биха помогнали

Най-вероятната причина е навлизането на автомобил, приближаващ от Самоков към София, в лентата за насрещно придвижване, където се удря челно в приближаващ от София автомобил. Веднага след него се удря различен автомобил, който очевидно не е спазвал отдалеченост. Това сподели за Bulgaria ON AIR специалистът по пътна сигурност Диана Русинова.

По думите ѝ съдбовният завой не е сложен и не е рисков, а на мястото има маркировка и съответните пътни знаци. Ограничението на скоростта преди завоя е 30 км/ч.

" При скорост от 90 км/ч, каквато беше на единия автомобил, съдейки по километража му, няма по какъв начин да не допуснете неточност на този сектор. Ако ударът беше с 50 км/ч, най-вероятно нямаше да има смъртен случай ", съобщи Русинова.

" Когато един лидер е заловен да кара след приложимост на алкохол, той да предстои на наложителна терапия с психиатър, психолог и да минава наложителен курс на съвещания. В България ги пращаме на психотестове, които в множеството случаи са чисто официални. Преди да ги глобяваме тези хора, да се опитаме да ги превъзпитаме и да им покажем, че има правила ", сподели Русинова.

Пътният специалист счита, че пробойната е и в нормативна уредба на страната, и в занижения надзор в годините обратно. А слабата връзка сред институциите е измежду главните проблеми. По думите ѝ камерите са вид за надзор на скоростта, само че във връзка с алкохола не биха помогнали кой знае какъв брой доста.

" Тече акция и всеки ден хващаме толкоз доста пияни и дрогирани. Това е неуместно и шокиращо ", настоя Русинова.

Дни преди началото на новата образователна година тя прикани родителите да купят на децата си светлоотразители за раниците и да приказват с тях къде е безвредно да пресичат. В програмата би трябвало да се включат и учебните заведения, а рисковите места да бъдат набелязани, посочи пътният специалист.

" Дойдоха генерации, които нямаха никакво образование по пътна сигурност в учебно заведение. Те провокират тези тежки произшествия. Това са поколенията на купените книжки. Има го и през днешния ден този проблем ", разяснява Русинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР