Най-вероятната причина, довела до кървавото убийство на 11-годишната Никол, е

...
Най-вероятната причина, довела до кървавото убийство на 11-годишната Никол, е
Коментари Харесай

Никол се е мъчила поне 10 минути преди да издъхне

Най-вероятната причина, довела до кървавото ликвидиране на 11-годишната Никол, е скандал за целувка в асансьора, оповестява БургасИНФО, базирайки се на чудесно осведомени източници. В момента проверяващите работят по версията, че Иван е опитал да я целуне, само че тя се възпротивила, което отприщило експанзията на младежа. В припадък на гняв той я пробол с нож в сънната артерия. За неприятен шанс в онази неделя (20 август) малко от съседите са били у дома и Никол умира в асансьора, без те да подозират, че е там. Момичето е кървяло най-малко 10 минути, а трупът е открит малко преди 17:30 ч. от дете, което живее на третия етаж.

В първите часове никой от проверяващите няма визия коя е убитата – тя е без документи и без телефон. По тялото й няма признаци за опит за полово принуждение.

Как полицията разкри самоличността на Никол и направи умозаключение, че Иван е килърът?

Ето хронологията В 01:55ч. на 21-ви август майката на Никол подава сигнал, че щерка й е изчезнала. Тя оповестява, че денем момичето е било облечено с къси розови панталонки и е носило маратонки Adidas.

Описанието се оказва основно, тъй като съответствува изцяло с това на открития мъртвец. Полицията разрушава профилите на Никол в обществените мрежи и вижда чатовете й с Иван.

В 03:30ч., единствено час и половина по-късно, нахлува в дома на 15-годишното момче в блок 96 в к-с „ Меден рудник”, който се оказва на не повече от 700 метра от мястото на престъплението – вход Б на блок 108.

Иван прави признания и показва къде е изхвърлил ножа - в кошче на площадката на четвъртия етаж на бл. 108. Цяла нощ охранителна полиция пази входа и не позволява външни лица и публицисти.

В 04:00ч. криминалистите се връщат на мястото и откриват оръжието на убийството на посоченото от Иван място. Задържаният е точно 15-годишно момче на име Иван от к-с „ Меден рудник”.

Едно от догатките е, че подрастващият юноша е бил деен във фейсбук и не е било извънредно да си написа с непознати дами. Така става и срещата с Никол.

11-годишното момиче обаче е единствено един от общо 3600-те му другари във фейсбук, множеството от които дами.

Какво е правил Иван във съдбовната неделя и видели ли са го съседите да си играе пред блока в часа на убийството?

„ В неделя го закарах с колата до жилището ни в ж.к. „ Меден рудник “ и го оставих там, след което се върнах в село Братово. Той е излязъл след това да играе пред блока, бил е с едни остарели чехли, тениска и къси панталони”, съобщи бащата Димитър пред БургасИНФО.

По думите на мъжа той е оставил сина си в 12:30 часа у тях. Какво обаче се случва сред 12:30ч. и 17:00 ч.?

Ден след ареста майката на Иван изясни: „ В 16 часа ми се обади да ме пита дали да ме чака на спирката, отвърнах му: „ Недей “. Каза ми, че ще върви до магазина, а аз му споделих, че нямам пари в мен, по тази причина да ме чака да се прибера. Аз като си пристигнах, той беше пред входа и след това отиде до магазина, след което си пристигна вкъщи”, кълне се майката Донка.

Новината, че момчето е арестувано за ликвидиране се оказа потрес за съседите, с чиито внуци посоченият за палач играе постоянно.

„ Той е мирен, благ и добър. В този ден играеше пред блока”, съобщи съседка. В какъв брой часа обаче е играл обаче остава мистерия. Според продавачките в най-близкия магазин Иван да е килърът звучи прекомерно необикновено.

Eдно обаче е несъмнено. Иван се е впечатлил от новините за убийството. Часове преди някой да подозира, че безжизненият мъртвец е на Никол, момчето стои у дома и още веднъж е във фейсбук. Докато скролва по екрана на телефона си вижда новината за убийството и по думите на племенника я демонстрира на сестра си с думите:”Виж, како, станало е ликвидиране. Ще споделя линка”.

След това следи и споделя всички вести, които намира на убитата в асансьора.

На идната заран той самият е вест.

Иван не е елементарен младеж. Той е дете със специфични просветителни потребности – учи и възприема по-бавно. Според майка му дава отговор с да на всичко, което бъде запитан, нерешителен е, не е податлив на експанзия и не може да борави с нож и даже с вилица и лъжица. Всички удостоверяват, че на открито е надали не беззащитна жертва за по-големите, а даже и по-малките, решили да се нервират с него. Той учи с ресурсен преподавател. До осми клас е бил в ОУ „ Найден Геров”, а от септември е щял да бъде в ново учебно заведение.

Иван не е имал диагноза, определяща го като психологично болен. Той е бил дете със забавено развиване. И тук идва въпросът – какво са забелязали в учебно заведение? По какъв проект е учил и занимавал ли се е с него учебният психолог, забелязал ли е, че от дете със СОП може да се трансформира в дете в риск. Отговор няма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР