Най-вече се притеснявам дали всички играчи ще влязат в еднакво

...
Най-вече се притеснявам дали всички играчи ще влязат в еднакво
Коментари Харесай

Пламен Константинов: Някои състезатели имат сериозно израстване, въпросът е да го видим в мачовете

" Най-вече се тормозя дали всички играчи ще влязат в еднообразно положение в Европейското състезание ". Това сподели през днешния ден пред медиите във Варна селекционерът на мъжкия народен тим по волейбол Пламен Константинов преди формалната подготовка на тима в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта.

Той изясни, че се тормози, тъй като има разлика във формата на състезателите, само че изрази вяра даже и малко в придвижване, тимът да влезе в оптимално положение. " Иначе други терзания нямаме. Със здравословния проблем на Ники Колев - сякаш се справихме с контузията и той тренира последните два пъти обикновено ", сподели Константинов.

" Най-важното е, че гледайки тренировките, се виждат доста забавни неща, някои състезатели имат съществено израстване. Големият въпрос е дали ще забележим това израстване в игра, в случай че забележим това, което се вижда в тренировки, мисля че ще сме забавен тим ", уточни експертът.

Той сподели още, че рецензиите са част от работата на един състезател и когато ги няма предстоящите резултати е разумно да има рецензии. " Аз като треньор не мога да подлагам на критика състезателите за неналичието на някакви умения, мога да ги подлагам на критика за липса на предпочитание и това е съгласно мен главното нещо, което ми се желае да видя от тима ", показа Константинов. Според него, и експерти и почитатели могат да простят на един тим, в случай че видят, че той се бори до дъно каквото и да се случи. Иска ми се това лице да покажем, заключи той.

Либерото Теодор Салпаров добави, че тръпката е неповторима, изключително в зала Конгресна. " Има страст и тръпката преди старта на шампионата, уповавам се хората да изпълнят залата, ще бъде зареждащо, в случай че още в първия мач съумеят да дойдат всички хора, да ни поддържат и ние да отблагодарим с хубава игра и с победа над Испания ", сподели той.

Салпаров призна, че България сигурно не е измежду любимците. " Ние би трябвало да играем мач за мач и изобщо да не се товарим с упования – да приказваме за медали, четвъртфинали и така нататък Ние всеки мач би трябвало да играем на максимума на нашите благоприятни условия ", сподели той. Според него капацитетът в тима е налице с младите момчета и по-опитните състезатели, само че е доста значимо по какъв начин отборът ще влезе в шампионата. Според Салпаров в този момент тимът е с 2-3 съсловия по-обигран в сравнение с във Волейболната лига на нациите. " Положително надъхан съм за това Европейско състезание. Аз на първо място би трябвало да изнеса тежестта на посрещането, а Симеон Добрев да помогне в отбрана ", уточни още Теодор Салпаров.

" Има напрежение, усеща се, само че бих споделил, че е позитивно нещо за нас, тъй като всеки знае, че у дома и стените оказват помощ. Физически със всеки минал ден съм по-добре и по-добре се усещам и бих споделил, че съм подготвен за това състезание. За мен е значимо всички да имаме една единствена цел и тя е да побеждаваме ", съобщи капитанът Цветан Соколов. Той счита, че в тима има доста качествени момчета и най-важното е играчите да съумеят да изградят един добър колектив. " Първата цел за мен персонално е да играем добре и да печелим мачове. Всеки играч желае да печели и най-много да печели медали. Моята цел е да излезем от групата, несъмнено, и да се представим по най-хубавия метод ", заключи капитанът.

" Смятам, че аз и момчетата сме в едно положително въодушевление, подготвени сме, направихме добра подготовка и считам, че би трябвало да покажем нашата игра на мачовете ", съобщи разпределителят Георги Сеганов. 

Посрещачът Мартин Атанасов пък разяснява, че тежест постоянно има. " Със сигурност ще има тежест във значимите мачове, в решителните срещи. Винаги съм казвал, че публиката е извънредно значима за нас, за нас е наслаждение да играем във Варна. Атмосферата е неповторима и публиката ни оказва помощ ", сподели състезателят.

Според него към този момент всички европейски отобри, а и освен те, като цяло международният волейбол се издигна доста, не би споделил, че има слаби тимове. " Не би трябвало да се подценява никой, ще излизаме против всеки съперник със същата настройка. Има може би два по-силни тима – Украйна и Словения, които играят доста първокласен волейбол последните години. И сигурно ще ни бъде тежко ", добави Атанасов./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР