Най-възрастният съветник Атанас Узунов беше избран за председател на Общинския

...
Най-възрастният съветник Атанас Узунов беше избран за председател на Общинския
Коментари Харесай

Новият кмет на Пловдив Костадин Димитров положи клетва

Най-възрастният консултант Атанас Узунов беше определен за ръководител на Общинския съвет
Новоизбраният кмет на Пловдив Костадин Димитров постави клетва на първото съвещание на новия общински съвет. Клетва поставиха още  районни кметове и общински съветници. На първото съвещание на Общинския съвет, което се организира в зала " Съединение " на Регионалния исторически музей, с 32 гласа съветниците избраха Атанас Узунов от ГЕРБ за ръководител, предава Българска телеграфна агенция. Той председателстваше и тържествената сесия като съветника с най-дълъг житейски стаж. 

Обещавам, че ще бъда другар на всички и няма да ви разделям по партийна принадлежност и се надявам да бъда обединител, сподели Узунов.

" Знам каква отговорност поемам с ръководството на най-стария жив град в Европа. Няма да спестявам старания и сила да разкрия цялостния му капацитет ", сподели кметът на Пловдив Костадин Димитров.

" Кампанията завърши, всички вие се заклехте да работите, тъй че да защитавате ползите на Пловдив и неговите жители. Пловдив се нуждае от повдигане на темпото на работа, от ясни и смели решения, които да дадат необятен небосвод на града и да го сложат на бързата писта към съвременно европейско развиване. Затова е нужна поддръжка на всеки от общинските съветници ", сподели в словото си регионалният шеф на Пловдив Илия Зюмбилев. 

В Общинския съвет на Пловдив влизат осем партии и обединения. С най-вече мандати са ГЕРБ - 13, следвани от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " - 10. С осем общински съветници е локална коалиция " Съединени за Пловдив ", следвани от " Българска прогресивна линия " и " Възраждане ", които са с по петима. С по четирима съветника са " Българска социалистическа партия за България " и " ИТН ", а Движение за права и свободи има двама представителя.

Следващата сесия на Общинския съвет на Пловдив ще бъде на 23 ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР