Най-възрастният човек в света, 111-годишният британец Джон Тинисууд, каза, че

...
Най-възрастният човек в света, 111-годишният британец Джон Тинисууд, каза, че
Коментари Харесай

Джон Тинисууд - британецът, който стана най-възрастният човек в света

Най-възрастният човек в света, 111-годишният британец Джон Тинисууд, сподели, че дълголетието му е " просто шанс " и че няма специфична загадка за диетата му – макар че обичаната му храна е риба с пържени картофи всеки петък.

Тинисууд, който е в пенсия повече от половин век, наследи купата за Световните върхове на Гинес от венецуелеца Хуан Висенте Перес Мора, който умря по-рано тази седмица на 114 години, написа Reuters .

Роден през 1912 година в Мърсисайд, Северна Англия, Тинисууд е пенсиониран счетоводител и някогашен чиновник в пощенската работа. Той е на 111 години и 222 дни.

Попитан за своята формула за дългоденствие, той дава отговор по този начин: " Или живееш дълго, или живееш малко и не можеш да направиш нищо ". 

Тинисууд получава премията, откакто специалисти от Гинес и изследователската група по геронтология потвърждават неговите искания за наградата. 

Най-възрастният мъж в историята е бил японецът Джироемон Кимура, който е живял до 116 години и 54 дни. Най-възрастната жива жена и най-възрастният жив човек в историята е испанката Мария Браняс Морера, която живее до 117-годишна възраст.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР