Най-възрастната“ жена в света се готви да отпразнува своя 124-ти

...
Най-възрастната“ жена в света се готви да отпразнува своя 124-ти
Коментари Харесай

Най-възрастната жена в света скоро ще навърши 124 години СНИМКИ

„ Най-възрастната “ жена в света се готви да отпразнува своя 124-ти рожден ден. Амантина Сантос Дувирхем, известна още като доня Хулия, твърди, че е родена на 22 юни 1900 година - тъкмо шест месеца преди гибелта на кралица Виктория. За това пише Daily Mail.

Въпреки че възрастта й е приета от бразилското държавно управление, на доня Хулия е отказано място в Световните върхове на Гинес заради комплициране с акта й за раждане.

„ Доня Хулия е най-старата жена в света, единственото нещо, което й липсва, е формалната регистрация на върха “, споделят представители на кметството на Сера Гаяс (щат Парана), където живее дълголетницата.

Въпреки достолепната си възраст дамата няма съществени здравословни проблеми.

„ Доня Джулия не приема медикаменти и няма побеляла коса. Нещо повече, тя към момента се облича стилно, носи обеци и гривни “, споделя общественият служащ Хелен-Кристина Перейра.



Снимка: Newsflash

По думите й бабата доста обича да яде варени яйца, както и обичайните питки Bolo de Polvilho, приготвени от брашно от маниока.

Съобщава се, че локалните управляващи провеждат особено празненство за нея на 27 юни, няколко дни след формалната й дата на раждане. Миналата година празненството по случай 123-ия рожден ден на Дувиргем се е трансформирало в огромен празник, отбелязва изданието.



Снимка: Newsflash

Според бразилското новинарско издание Banda B, Дувирхем е прекарала забележителна част от живота си на улицата и е била осиновена на 100-годишна възраст от жена на име Мария Еднир де Алмейда.  

Между другото, актуалният рекордьор в Книгата на върховете на Гинес е испанската дълголетница от американски генезис Мария Браниас Морера, която навърши 117 години на 4 март тази година.

Морера е роден в Сан Франциско (САЩ) през 1907 година, само че се реалокира в Каталуния (Испания) като дете. Тя прекарва последните 22 години от живота си в дом за остарели хора. Морера има три деца, 11 внуци и 13 правнуци.



И макар възрастта си, тя е дейна в обществените мрежи, като постоянно разгласява в Twitter благодарение на щерка си. Освен това е запалена пианистка.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР