Най-важното за страната е да има правителство с работещ парламент,

...
Най-важното за страната е да има правителство с работещ парламент,
Коментари Харесай

Томислав Донечев: Шести път избори на лято е нечуван експеримент с демокрацията

" Най-важното за страната е да има държавно управление с работещ парламент ", сподели заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването " Тази събота и неделя " по Би Ти Ви.

Според него задачата в този момент е да се откри вероятната и вярната политическа технология това да се случи. " Шести път избори на лято е невиждан опит с демокрацията, който не знаем до какво ще докара ", счита той.

" Вторият предлага на първия да го поддържа и по-късно да работи в Народното събрание като съпротива. Предложението беше вторият да има кабинет, а ние поискахме персоналния състав, което е обикновено. Офертата е подкрепете ни да влезем във властта, след това си изпълнявайте функционалностите на съпротива в Народното събрание ".

Всеки би трябвало да направи компромис, счита Дончев. " Да се стигне до единодушие, би трябвало да има споделена воля и от двете страни ".

" Има и друга технология - сядаме и довършваме диалога по цели на програмата, по-късно се опитваме да селектираме тим от специалисти и персони, на които дружно имаме доверие ".

Според него, обстановката е динамична и в последните 30 години в българската политическа история е имало сходни обстановки, където политиците са успявали да правят отстъпка от ината и от егото и в последна сметка са успявали да образуват работеща структура, която да взима решения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР