Най-важното за мен е, че две трети от гласовете на

...
Най-важното за мен е, че две трети от гласовете на
Коментари Харесай

Фандъкова отговори - за демократите, за ромския вот, за Манолова и за Гешев

Най-важното за мен е, че две трети от гласовете на хората отидоха вдясно. За 10 години ръководство сме позволили неточности, само че имаше и съществени съперници. Така водачът след първия тур на локалните избори в София
Кметицата призна, че " изборите са мощно мажоритарни " и предизвести, че " София няма време за губене ". Тя сподели пред bTV и, че може да има загуба на инерция при промяна на ръководството.
" Не се пазарувам, отидох очевидно ", уточни Фандъкова за срещата си с " Демократична България " (ДБ). На въпрос за какво го е направила в този момент, а не след изборите да вземем за пример, кметицата изясни, че срещата не е била медийна и това било по този начин, тъй като от Демократична България по този начин желали. " Търся постоянно поддръжка за развиването на града, имаме значими сфери, в които имаме сходни визии – административната промяна, електронизацията ", изброи Фандъкова. Тя отхвърли да е воден диалог с Христо Иванов и Атанас Атанасов за бъдещи общи дейности сред Демократична България и ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС). " Не съм си сменяла цветовете и позициите, постоянно съм гласувала вдясно ", добави кметицата по адрес на Мая Манолова, като сподели и, че е имала срещи още със " Спаси София " и Вътрешна македонска революционна организация, с цел да има болшинство в Столичния общински съвет по избрани, важи тематики.
Фандъкова обаче видя като триумф резултатът на ГЕРБ в Столичния общински съвет. Там влизат 27 общински съветници от партията на Бойко Борисов. Заради " Спаси София " и изборното законодателство ГЕРБ в действителност има опция да управлява решенията, които се вземат с нормално болшинство – детайлности си припомнете в този материал!
Относно обвиняванията за платен и следен ромски избор, Йорданка Фандъкова отговори, че Манолова си е направила цялата акция " с внушения и неистини ". " Вълкът козината си мени, нравът – не ", сподели още кметицата и уверено съобщи, че не може София да се завоюва с платен избор и че 40 000 гласа разлика (161 909 на 123 714 гласа за Фандъкова) не се вършат с 300 гласа в една секция. " Избори не закупувам ", безапелационна беше кметицата и напомни Костинбродската спекулация: " Жалко, че нищо ново не могат да измислят тайните сценаристи на госпожа Манолова " поради концепцията на Манолова да има прокурори на място в ромските секции в изборния ден. Припомнете си в този материал каква поддръжка събира Фандъкова при " Факултета ".
Пълно двуличие – по този начин Фандъкова разказа позицията на Мая Манолова в поддръжка на митинга поради избора на основен прокурор. Къде беше тя на 24 октомври (тогава беше изборът от Висш съдебен съвет на Иван Гешев), попита Фандъкова и не отговори каква е нейната позиция, тъй като " не би си разрешила да се направи на воин " два дни преди изборите. Кметицата посочи, че има позиция като жител, без да я споделя, а във Фейсбук Мая Манолова засегна и това – Фандъкова да бъде питана и да каже какво мисли за избора на Гешев.
По отношение на неналичието на нов спор с Мая Манолова, преди балотажа, Фандъкова уточни, че е желала спор по съществени въпроси. Г-жа Манолова още не показва екип, а единствено след месец новият кмет би трябвало да предложи план за бюджет в София, сподели столичната кметица и напомни, че 6 пъти е била на спор с Манолова и на съответните ѝ въпроси Манолова не е дала отговор. " Очевидно госпожа Манолова мисли, че работата на кмета е да тича непрестанно в кабинета на премиера – не е по този начин ", съобщи Фандъкова.
За край кметицата изясни, че си е взела за урок случилото се с " Граф Игнатиев ". По отношение на чистотата на въздуха, Фандъкова изясни, че е защитила план за замяна на печките на 6000 семейства, само че не сподели какъв е предстоящият резултат от това и не даде статистически данни какъв брой семейства в София се отопляват на твърдо гориво, което подвига равнището на фини прахови частици. Такива статистически данни за последно показа подкрепяната от настоящето ръководство на София самодейност " Визия за София " - вижте статистиката в този материал! Колко замърсява една печка - припомнете си в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР