Най-важното за България е влизането на България в Шенген по

...
Най-важното за България е влизането на България в Шенген по
Коментари Харесай

Станишев: Най-важно е влизането на България в Шенген по суша


Най-важното за България е влизането на България в Шенген по суша – да могат да пътуват свободно българските тирове и българските туристи. Това сподели водачът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев в предаването "Плюс-Минус " по Нова телевизия във връзка подкрепения през днешния ден от Европейския парламент с голямо болшинство нов апел за приемането на България и Румъния в Шенген.

Започна да се прокрадва мнението, че могат да ни одобряват по въздух, а да отсрочат участието ни по суша. Подобен двоен стандарт е недопустим, съобщи Станишев.

Всеки път, когато българин или румънец отидат на шенгенската граница, се усещат като втора употреба европейци и то не тъй като не сме си свършили работата, а тъй като Европейският съвет си прави опити на наш тил, уточни водачът на ПЕС.

Стои въпросът одобряваме ли да се ползва по отношение на нас двоен стандарт. Ако приемем, че ни одобряват в Шенген като жест, като подарък ни се дава участието единствено по въздух, ще го ползват от ден на ден и повече. Става дума за нещо скандално. Има от ден на ден недоволства за двойни стандарти в Европейския съюз, сподели още Сергей Станишев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР