Най-важното в системата на образование в момента е да се

...
Най-важното в системата на образование в момента е да се
Коментари Харесай

Проф. д-р Ивайло Старибратов: Нова информационна система ще свързва професионалните училища и студентите с бизнеса в Пловдив и региона

Най-важното в системата на обучение сега е да се построи връзка сред професионалните учебни заведения и бизнеса. Затова би трябвало да се сътвори единна осведомителна система на районно равнище, която ще е в изгода, както на фирмите, които търсят експерти, по този начин и на младежите, които желаят да стартират работа. Това сложи като акцент при започване на образователната 2023/2024 година проф. доктор Ивайло Старибратов, началник на Катедра „ Методика на образованието и квалификацията “ в Пловдивския университет и претендент за кмет на Пловдив на идните локални избори от коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Според него е извънредно време учениците да натрупат повече познания и отвън класните стаи, да посещават офисите на фирмите и индустриалните бази в Пловдив и района. Бизнесът също би трябвало редовно да влиза в учебните заведения и университетите.

Пловдив е студентски град. Имаме висши образователни заведения, които приготвят младежите на доста по-високо от междинното за Европа равнище, само че няма задълбочена връзка сред студентите и другите компании, които посещават университетите и интензивността в тази посока напълно не е задоволителна, разяснява още той.

Пожелавам на учениците и студентите в Пловдив да станат по-взискателни към системата на обучение и към опциите им за лична реализация, съобщи в ефира на Дарик проф. Старибратов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР