Най-важното в момента за страната е ще се увеличили цената

...
Най-важното в момента за страната е ще се увеличили цената
Коментари Харесай

БСП: ГЕРБ крият от българските граждани защо и с колко ще им се увеличи тока

„ Най-важното сега за страната е ще се нараснали цената на тока и за какво. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов от парламентарната естрада.
Той уточни, че настояването за увеличение на цената от АЕЦ „ Козлодуй “ е във връзка със зареждането на 5-и блок с друго горива и проблем с парогенератора в 6-и блок. 
„ Какво се вършиме, че няма голям проблем. Искате да го заметете ли? Ясно е, че от ГЕРБ не желаете да влиза тази точка в дневния ред, само че апелирам ви, става дума за стопанската система на страната и каква цена ще заплащат семействата “, обърна се Гуцанов към ръководителя на Народно събрание Росица Кирова.
„ Самият енергиен министър съобщи, че липсват средствата във Фонда „ Сигурност на електроенергийната система “. Народното събрание взе решение този фонд да се попълни с 1 милиарда лева Попълнен ли е, не е ли? Какъв е моделът, по който ще се пресмята, работи ли се по него? Защото видяхме, че предходното ръководство не направи безусловно нищо и от Българска социалистическа партия спасихме страната от безпорядък, който щеше да настъпи на 1 юли “, съобщи от своя страна Драгомир Стойнев.
По неговите думи това са въпроси, на които отговори може да даде ръководителят на КЕВР Иван Иванов.
„ При състояние че самият министър приказва за двуцифрено нарастване на цената на силата, най-нормално е господин Иванов, който е ръководител на комисията, която дефинира тази цена, да пристигна и да каже “, акцентира Стойнев.
Той бе безапелационен, че все още нищо не постанова нарастване на цената на тока за потребителите.
„ Ясно за всички към този момент е, че не желаете тази тематика да се повдига  - българските жители да знаят с какъв брой ще им бъде нараснал тока. И Вие, г-жо Кирова, като представител на ГЕРБ, гарантирате пред всички български жители, че от 1 юли токът им няма да бъде нараснал. Тоест, уважаеми български жители, в случай че от 1 юли токът ви бъде нараснал и с една стотинка, ръководителят на Народното събрание поема отговорност. Ако той бъде нараснал, благодарете на госпожа Кирова и на ГЕРБ “, сподели Георги Свиленски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР