Най-важното в момента за децата със специални потребности е да

...
Най-важното в момента за децата със специални потребности е да
Коментари Харесай

Карин дом - продължава работата си онлайн


Най-важното сега за децата със специфични потребности е да не престават да учат посредством избор на подобаващи за осъществяване занимания вкъщи

 

Промените през днешния ден обгръщат всекидневието на всички деца, само че за децата със специфични потребности е извънредно значимо да продължат с нормалния си темп на занимания. И макар че сега не могат да посещават физиотерапевт, логопед, психолог..., това не е мотив за безучастие. Защото без стимулиране децата доста бързо изгубват мотивация, губи се скъпо време, забавя се темпа на учене и развиване на уменията.

Извънредното състояние е огромно предизвикателство за фамилиите с деца със специфични потребности и за екипа на Карин дом е доста значимо те да бъдат професионално подкрепени от експерти, осведомени със положението на детето.

Екипът на Карин дом продължава да бъде разполагаем за онлайн съвещания.Работата и визитите на децата въпреки и виртуално, върви по график и организацията продължава да работи интензивно със фамилиите. За всяко дете, експертите на Карин дом дават съответни и характерни оферти и хрумвания, които са подобаващи за подкрепяне на детето с наличните вкъщи запаси.

През времето, което консултантите и терапевтите на Карин дом работят онлайн, главната цел е децата да продължат заниманията от у дома. Например за детете с диагноза Церебрална парализа – спастична форма, е доста значимо всекидневно да има двигателна интензивност. За да се преодолява спастично покачвания мускулен тонус е належащо да се ползва стречинг и да се извършват характерни извършения. За деца с диагноза “Забавяне в говорното развиване, Нарушение в експресивната тирада ”, е належащо да упражняват всекидневно отзивчивите си умения вкъщи посредством разнообразни игри и тласъци. За недоносените и родените с ниско тегло деца също е доста значимо да продължат консултациите със експерт. За децата от аутистичния набор е доста значимо непрестанно да развиват и надграждат уменията си и така нататък

Терапевтите окуражават фамилиите, дават подобаващи препоръки и направляват работата вкъщи, с цел да може родителят да се усеща по-спокоен и убеден, че детето продължава да учи и да се развива в мечтаната посока. Резултатите не закъсняват. Децата напредват малко по малко.

Вижте техните триумфи по време на пандемия: https://karindom.org/golemite-uspehi-po-vreme-na-pandemia-karindom/

Времето е скъп запас за всички ни и е доста значимо да бъде употребявано пълноценно. В днешната обстановка, когато са затворени ясли, детски гради и учебни заведения, за родителите е същинско предизвикателство да вкарат нов график и среда за учене и игра вкъщи. При някои деца със разнообразни здравословни положения, двигателни усложнение, сложна връзка, проблеми в храненето и доста други, е още по мъчно и от време на време наподобява като задача невъзможна.

За това обучителният екип на Карин дом създаде онлайн лекции в помощ на родители и експерти, които към този момент са с над 80 000 гледания. Лекците са безвъзмездни и могат да бъдат гледани тук: https://karindom.org/free-online-trainigs-for-parents-2020/ . Чрез онлайн лекции и съвещания, Карин дом възнамерява да поддържа и българската общественост от родители, живеещи в чужбина, изолирани и надалеч от своите близки и родственици.

 

Родители, които желаят да се свържат с Карин дом за въпроси и поръчка за консултация, могат да го създадат на следните телефони:

Екип “Ранна намеса (за деца 0-3г), тел: 0876 655 220 

Записвания за съвещания и график лечебен екип, тел: 0878 302 518 и 0878 419 140

Обучителен център,онлайн образования, тел: 0885 770 676, [email protected]

Други запитвания: [email protected]

 

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР