Най-важното в момента е да се види как новото правителство

...
Най-важното в момента е да се види как новото правителство
Коментари Харесай

Нейнски: Членството в Алианса е наш съзнателен избор

Най-важното сега е да се види по какъв начин новото държавно управление ще се оправи с огромните геостратегически задания, които предстоят на България. Това съобщи пред NOVA някогашният министър на външните работи Надежда Нейнски.

Според нея занапред следва да забележим по какъв начин ще се развие политическата и икономическата обстановка в страната.
Надежда Нейнски призна западния неуспех в Афганистан. Какво да вършим при бежанска вълна?
Очевидно многото западни вложения, с цел да стане Афганистан страна, която да не допусне назад талибаните, не съумяха. Това сподели някогашни...
Прочети повече
Нейнски счита, че болшинството се е съставило с желанието да унищожи остарелия модел на ръководство, само че следва да се види какви промени ще се приложат.

Относно проблема със Северна Македония някогашният външен министър уточни, че сред България и западната ни съседка има двустранен контракт, рамкова позиция и решение на Народното събрание.

" Двете страни, каквото са могли да реализират дружно, са го създали. Европейският съюз би трябвало да се трансформира в поръчител, че този документ ще бъде изпълняван, тъй като взаимните обвинявания сред двете страни са, че това не се случва ", изясни тя.

Запитана дали би трябвало да има сили на НАТО у нас, някогашният външен министър акцентира, че участието ни Алианса е било умишлен избор, получил голяма поддръжка. Изпълнението на контракта би трябвало да е от всички страни членки, безапелационна бе тя.
Надежда Нейнски: Темата Украйна е най-голямото затруднение сред Съединени американски щати и Русия
" Темата Украйна е най-голямото затруднение към нормализиране на връзките сред Съединени американски щати и Русия ". Това мнение изрази в изявление за БНР Над...
Прочети повече
Уточнението беше във връзка на изказване от някогашния длъжностен министър и настоящ боен министър Стефан Янев в персоналния му профил във Фейсбук, че няма потребност от увеличение на контингента на Алианса у нас.

Тази негова позиция провокира необятен отзив, като бе представена и от формалния профил на съветското посолство в обществената мрежа, а в следствие получи отзив и Народното събрание, където от " Демократична България " желаеха от Янев да изясни какво е имал поради.

Наложи се министър председателят Кирил Петков да посочи, че въпросът с разполагането на спомагателни сили на НАТО в България не е бил обсъждан нито в границите на съдружното държавно управление, нито на равнище партии.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР