Най-важното тази сутрин:Съдът върна “Евролаб 2011 на границатаЕС обяви начало

...
Най-важното тази сутрин:Съдът върна “Евролаб 2011 на границатаЕС обяви начало
Коментари Харесай

Три минути: Частният контрол на границата се връща. Скопие тръгна по пътя към ЕС

Най-важното тази заран:
Съдът върна “Евролаб 2011 ” на границатаЕС разгласи начало на договарянията със Скопие и ТиранаБългария не се оправя в битката с трафика на хора
Фирмата да продължи да управлява вноса на храни на граничния пункт “Капитан Андреево ”, гласи решение на Върховния административен съд.

Частната лаборатория над 10 години реализира контрола границата сред Турция и България. Тази активност генерира на час. Новите ръководещи заговориха за корупция.
Преговорите за държавно управление
“Продължаваме смяната ” (ПП) ще поддържа държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия единствено в случай че на антикорупционната комисия и за неин ръководител бъде назначен Бойко Рашков. В предходната коалиция тази промяна стана обект на спор сред Политическа партия и “Има подобен народ ” (ИТН). Сега Българска социалистическа партия се пробва да си обезпечи поддръжка и от двете партии.

Има Такъв Народ съобщи подготвеност да води диалози. Депутатът от Има Такъв Народ с мандата на Българска социалистическа партия да бъде формиран кабинет. “Или най-малко аз бих желал да се случи ”, сподели той.

Това обаче би изключило поддръжката на депутатите, отделили се от групата на Има Такъв Народ. Те споделиха, че коалиция с присъединяване на партията на Слави Трифонов.
Северна Македония, Албания и Европейски Съюз
Европейски Съюз разгласи началото на договарянията за участие със. Това стана допустимо, откакто България подвигна ветото, което спираше договарянията с години. “Сбъдва се фантазията на генерации ”, сподели македонският министър председател Димитър Ковачевски.

Същинските договаряния със Скопие обаче ще се забавят още. Причината е едно изискване на София - македонският парламент да одобри конституционни промени, с които да включи българите в конституцията. Кога ще стане това и допустимо ли е въобще?

България подвигна ветото, само че по едно и също време с това подсети пред Европейски Съюз, че и не желае нищо в договарянията да се пояснява в противоположен смисъл.
Войната, глобите
Русия по градове в цяла Украйна. Атакувани са Суми, Николаев и Одеса.

Благодарение на доставките на западни оръжия украинската войска към този момент нанася обилни вреди на съветските сили, твърди Киев. Дори противниковата страна не отхвърля - съветската администрация на окупирания Херсон сподели, че силите на Киев са край града с получени от Съединени американски щати ракетни установки HIMARS.

, че е унищожила хранилища с муниции в Одеска област, в които се е съхранявало оръжие, доставено от Съединени американски щати и Европа. Няма без значение удостоверение.

Нови 48 съветски жители и организации от Европейски Съюз поради войната. Сред тях са най-голямата банка в Русия “Сбербанк ” и мотористкият клуб “Нощните вълци ”.

Володимир Зеленски на Службата за сигурност на Украйна. Съветник на президента сподели, че към момента се откриват съветски шпиони в държавните институции.
Мръсният въздух, парите от Европа
Премиерът в оставка Кирил Петков и министърът на околната среда Борислав Сандов направиха изненадваща инспекция в Топлоелектрическа централа “Брикел ” край Гълъбово и на въздуха 15 пъти над нормите. Те желаеха от ДАНС данни кой е действителният притежател на централата, свързвана с предприемача Христо Ковачки.

Българският План за възобновяване към този момент е подготвен и утвърден, само че първите пари още не са пристигнали. За да стане това, би трябвало да има работещ парламент, който да одобри промени. Колко още работа има България и ще я свърши ли в точния момент?.

под наблюдаване, тъй като не се бори задоволително с трафика на хора. Страната е застрашена от включване в черния лист на най-проблемните страни.
Руските шпиони, дезинформацията
Бивша дългогодишна сътрудничка на български крайнодесен евродепутат е подозирана във връзки с съветските служби. Това заяви изданието, без да уточни имена. той или различен евродепутат от Вътрешна македонска революционна организация да са имали асистенити с сходен профил. “Нямаме сътруднички вид “Мата Хари ”, сподели той.

Българите споделят, че по-често се сблъскват с подправени вести от жителите на другите страни от Европейски Съюз. Защо? И по какъв начин да се противодейства? Дамяна Велева попита основната редакторка на уеб страницата Factcheck.bg и преподавателка по публицистика Ралица Ковачева. Гледайте или го слушайте в.

Изпратете “3 минути ” на другари, с цел да се и те. Споделете на какво още желаете да видите в бюлетина.
И една рекомендация
Тя стартира пътя си от студентска медия в България, а в този момент е старши продуцент в проверяващия отдел на Американското публично радио. Отразявала е войната в Афганистан, миграционната рецесия в Европа, терористичните офанзиви в Париж, изборите в Съединени американски щати. Сега е в България, с цел да съобщи наученото.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си "3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено ваша,

Елица Симеонова
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР