Най-важното след изборите е да има стабилно и работещо правителство

...
Най-важното след изборите е да има стабилно и работещо правителство
Коментари Харесай

Вижте какво обещава ГЕРБ преди изборите

Най-важното след изборите е да има устойчиво и работещо държавно управление с дълъг небосвод. Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев по време на представянето на съществени акценти от предизборната стратегия на партията пред синдикалните и работодателските организации.

По време на срещата от КНСБ настояха до края на възможен управнически мандат на ГЕРБ междинната пенсия да стане 865 лв., а минималната към 500 лв.. От синдиката желаеха и въвеждане на необлагаем най-малко.

От Асоциацията на организациите на българските работодатели показаха, че идващото държавно управление би трябвало да работи за ускорено икономическо развиване на България и промени в бранш "Енергетика ". От работодателската организация поддържат предлагането на КНСБ за въвеждане на необлагаем най-малко.

Става ми тъжно, че този професионален диалог не може да се води в Народното събрание. Свършили сме куп положителни неща, които няма по какъв начин да бъдат изчегъртани, тъй като те се употребяват от всички, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Искаме синдикатите и работодателите да са ни съдружник в битката с най-тежкото автоимунно заболяване – популизма. Популизмът не прави работа на никого. Това значи да обещаваш неща, които не могат да се случат или ограниченията, които предлагаш, да не са работещи. Иска ми се да промени методът, по който се прави политика. Обикновено в политиката партиите се състезават, с цел да завоюват повече доверие. В България нещата се изкривиха и стремежът на огромна част от политическите партии е да влязат в Народното събрание, с цел да се накарат на някого. От това няма политическа изгода, уточни Дончев.

В програмата ни е записано запазване на данъчния модел, с едно изключение – отпада един налог, означи той.

По думите му не би трябвало да позволяваме парите по Плана за възобновяване и резистентност да минат през стопанската система ни, без да оставят важен резултат. Това е неповторим късмет, който не трябва да бъде изпускан, акцентира Томислав Дончев.

Публичният превоз би трябвало да е предпочитана тематика, в случай че желаеме да следваме политиките за по-чист въздух и извеждане на трафика от огромните градове, съобщи Дончев.

Ще продължат напъните ни в областта на образованието. В предходния мандат фокусът беше върху учебното обучение, а в идващия мандат фокусът ще е върху висшето обучение, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.

Санирането напоследък стана мръсна дума, само че към момента имаме учебни здания, които не са в положителни положение, неприветливи са. Така че работата в тази посока ще продължи, сподели още той.

Бившият министър на стопанската система Лъчезар Борисов разгласи, че при възможен идващ управнически мандат ГЕРБ ще работи за насърчване на вложенията и за развиване на зелената стопанска система. Предвиждаме двойно увеличение на разноските за научно-развойна активност, шесткратно увеличване на разноските за нововъведения, както и сериозен акцент в кръговата стопанска система, съобщи той.

Той означи, че има съществени терзания за развиването на българската стопанска система. В момента се организира стопанска система на фойерверка, съчетана с тежък популизъм. По-скоро съм черноглед, че ще забележим План за възобновяване, който да бъде утвърден от Европейската комисия, сподели Борисов.

Той заяви, че при последващо ръководство на ГЕРБ ще бъде извършена цялостна промяна за понижаване с до 50% на административната и регулаторната тежест.

По думите на някогашния министър на труда и обществената политика Деница Сачева до края на 4-годишен управнически мандат на ГЕРБ междинната пенсия ще доближи 600 лв..

Предлагаме цялостна смяна на модела на общественото подкрепяне у нас. Ще продължат вложенията в образованието. Специален акцент сме сложили върху промяна в професионалното обучение, съобщи Сачева.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР