Най-важното при предлагането на туристическа услуга е да се спазват

...
Най-важното при предлагането на туристическа услуга е да се спазват
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Отношението към клиентите трябва да бъде водещо

Най-важното при предлагането на туристическа услуга е да се съблюдават разпоредбите, съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов по Нова телевизия, където бе поканен да разяснява някои от въпросите през сегашния летен сезон. По думите му туристическият артикул в България не е неприятен, само че търговците би трябвало да поставят повече старания да не позволяват неточности, тъй като от време на време с изолирани случаи в общественото пространство се основава усещането, че все нещо не доближава.

„ Когато има екстравагантни услуги, включени в асортимента на предлаганото в „ менюто ” на заведение, те би трябвало да бъдат оповестени, с цел да е законно да се вземат пари за тях. Друг е въпросът до каква степен е състоятелно. Едно е – както през предишния сезон говорихме за такса „ празен стол ” – да таксувате някой, който е отменил резервацията, тъй като се намира на площад „ Сан Марко ” във Венеция и там се резервират места три месеца авансово, а друго е, когато резервацията е направена два часа преди визитата и просто на някой му се е наложило нещо и той не е съумял да пристигна ”, сподели Маргаритов във връзка случая от през вчерашния ден с плажния бар в Крапец и таксата „ зареждане на телефона ”.

Според ръководителя на КЗП, въпреки да не съставлява нарушаване, е най-малкото несъответстващо заведение да изисква от клиентите си възнаграждение за зареждане на телефон. Иновативният способ донесе на притежателя на обекта други неприятности. Проверката на контролния орган във връзка тази „ хитрост ” откри, че заведението таксува своите клиенти за използването на тоалетната, което към този момент е нелегално и ще има глоба от 1000 лева.

По мотив вчерашния случай с парасейлинг на плаж „ Каваците ” Маргаритов сподели следното: „ Би трябвало всички условия за използването на тази услуга да са показани на вниманието на потребителите – цената, разпоредбите за безвредно прилагане. Доколкото виждам, в съответния случай казусът е обвързван с това, че индивидът, който е оторизиран да ръководи лодката, не е решил задоволително добре какви са съответните атмосферни условия, които могат да се сменят всяка минута. ”

При аквапарковете също би трябвало да има информация, за съществуването на която при своите съпътстващи инспекции Комисията за отбрана на потребителите следи – че за някои уреди са нужни възглавници за втурване, че би трябвало да се изчака избран период от време до тръгването на идващия човек и така нататък, уточни още Маргаритов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР