Най-важното през последните 20 години е, че ЕС има една

...
Най-важното през последните 20 години е, че ЕС има една
Коментари Харесай

Красен Станчев: България е намалила 4 пъти енергийната си зависимост от Русия

Най-важното през последните 20 години е, че Европейски Съюз има една доста значима функционалност и тя е опазване на националния суверенитет. Това съобщи в ефира на БНР икономистът Красен Станчев.

Той посочи, че в интернационален проект България е придобила самостоятелност в региона на търговията, на стопанската система и на енергетиката.

" 1999-а година България заплаща на Русия към 14 % от Брутният вътрешен продукт за енергоресурси, 2001-ва година - към 11 %, а предходната година - към 3 %. За към 17-18 години има понижаване към 4 пъти и надлежно увеличение на енергийната самостоятелност с толкоз ", уточни специалистът.

По думите на Станчев растежът на приходите на България за тази година е най-голям в Европейски Съюз, единствено в Румъния е малко по-висок.

" Доходите ни са най-ниски в Европейски Съюз, тъй като спадът на приходите беше доста бездънен през 1996-1997 година. До 2014 година България изплаща задълженията на държавното управление от преди 1989 година " посочи икономистът и означи, че сега има закъснение на растежа на националния вътрешен артикул, само че това не се отразява към този момент на приходите. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР