Най-важното от посещението на германския канцлер Ангела Меркел е, че

...
Най-важното от посещението на германския канцлер Ангела Меркел е, че
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Бъгария има абсолютната подкрепа на Меркел

" Най-важното от визитата на немския канцлер Ангела Меркел е, че тя утвърди нашите цели и по-важното - нашите начинания в границите на председателството ни. Германия оцени метода, по който охраняваме границите си, това, което сме създали, композирайки програмата си от цели, една самодейност, която от време на време се оспорва – газовия хъб " Балкан " и неговото създаване. Тоест България плучи безусловно цялостна и безапелационна подкепа за своята политика. " Това сподели шефът на кабинета на държавното управление на Бойко Борисов Румяна Бъчварова пред Нова ТВ.

Едно от предложенията на българското председателство е да се организира среща във Варна с Турция. " След като насочихме вниманието на Европа и на целия свят към Западните Балкани, естествено е да проведем диалози и с Турция, която към този момент е почнала стъпките си към европейското участие. И предлагането беше, на фона на проблемите в този моемнт, да се направи среща сред европейските институции, българското председателство и Турция, с цел да се види къде са зоните, където може да се напредне, къде са непреодолимите проблеми и тези, които могат да бъдат решени. Цялостанта политика на съюза е да търси единодушие и мир. Не бих нарекла политиката на Борисов политика на ходатайство, това е политика, която всеки един ръководител на съюза би трябвало да реализира. ", безапелационна беше Бъчварова.

" Дори и в обстановката с името на Македония – това е мощна роля на европейски политик, мощна роля на страната ни, която има съображение да взе участие в този развой в тази си роля, тъй като ние сме единствената страна на Балканите, която не взе участие в този проблем. Ние сега сме силата, която взема решение проблемите на Балканите. Единствения незатворен въпрос, който имахме, беше съглашението с Македония, и в този момент оттук насетне имаме моралното и политическото право да й спомагаме. ", добави Бъчварова.

Относно Шенген Бъчварова, че България има поддръжката от европейските институции, от страните членки и даже от Холандия.

Относно съдружните сътрудници, съгласно Бъчварова държавното управление няма съображение за съществени терзания. " По-лошото е знакът, който се дава с импортирания от Българска социалистическа партия избор на съмнение и освен това - по- неприятно е неразбирането от страна на Българска социалистическа партия като съществена съпротива към приоритетие, дилемите, които правителствотот извършва. " Според шефа на кабинета претекстовете за вота за политически несъстоятелни, има неопределено цитиране на социологически изследвания. " Има две значими точки - тези неща се отнасят за предходния мандат на държавното управление и че тези проблеми към този момент са решени. Не очаквайте огромни вести от отчета на ДАНС, аз не знам Българска социалистическа партия по какъв начин четат документи, тъй като в случай че четат деликатно, ще видят, че влизат в капан с тази информация. " /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР