Най-важното нещо за успеха е много работа, но и много

...
Най-важното нещо за успеха е много работа, но и много
Коментари Харесай

Елена Маринова: Най-важното за успеха е много работа, добър екип и късмет

Най-важното нещо за триумфа е доста работа, само че и доста добър екип, хора, които са по-добри от теб в разнообразни области, с цел да дърпат екипа напред. И малко шанс. Това разяснява в предаването „ Тази събота “ по bTV президентът на „ Мусала софт “ Елена Маринова.

Тя е в топ 10 на най-хубавите мениджъри у нас, ръководи компания с към 500 чиновници, с три офиса у нас и един в Македония.

Само софтуерните експерти по света са 20 млн. В България те са към 20 хиляди, с които тази промишленост прави към 2 милиарда годишно , или 2,25% от Брутният вътрешен продукт, уточни тя.

Тези 20 хиляди са 0,8% от заетите. Това значи, че сме към три пъти по-ефективни и по-печеливши като промишленост от междинното за страната. Жизненият стандарт на хората в този бранш е към четири пъти по-висок от междинното за страната и се приближава и даже изпреварва виталните стандарти на западните страни и Съединени американски щати. С други думи да си ИТ експерт е добре платена, забавна и перспективна активност.

Недостигът на ИТ експерти в международен мащаб е ок 4,5 млн., в Европа – близо милион, а в България – десетки хиляди.

България е една от водещите страни като съотношението жени-мъже в ИТ промишлеността, т.е. у нас дамите са повече от междинното за света и за Европейски Съюз. Доминират мъжете, само че не толкоз плашещо, както в други страни.

Вижте целия диалог във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР