Най-важното нещо, е че в момента се намираме в разгара

...
Най-важното нещо, е че в момента се намираме в разгара
Коментари Харесай

Математикът Лъчезар Томов: До дни ще има експлозия от болни, ако кръчмите отворят

Най-важното нещо, е че сега се намираме в разгара на трета вълна. Новият скок на случаите се дължи на отхлабването на ограниченията. Това съобщи в ефира на Нова телевизия математикът Лъчезар Томов. 

При нас тестването е доста несигурно. Редовно ПСР тестванията спадат и по тази причина понижава съществено броя ", съобщи той. Математикът добави, че поради това се получава, че със забавяне научаваме какво се случва. По думите му случаите са повече. " По моите преценки към милион и половина българи са прекарали заболяването до момента, спрямо формалната статистика. Това обаче не би трябвало да ни успокоява ", безапелационен е Томов. 

" Ако на първи март отворят заведения за хранене те и заведенията бройките ще продължат да се усилват с към 5-10% според от държанията на хората. Ако заведенията са доста цялостни, ще има доста бърза детонация на случаите ", счита математикът. " Израел изпревари болестта. Ако имунизираме по 20 000 души на ден, това няма да е задоволително. Може съвсем да не се усили болестта, само че не и да се отслаби. 600 000 имунизирани за месец въпреки всичко са 600 000 души, които няма да починат ".

  " 2020 година България има надвишена смъртност по отношение на последните 5 години. Има надвишаване в проценти, което е най-голямото в света, пред Мексико и Перу даже. Средната възраст на смъртност за България е 44 години. Имаме доста пушачи, диабетици и хора с наднормено тегло. Все по-млади хора умират у нас ", сподели Томов.

" Трябва да имунизираме най-малко по 100 000 на ден, в случай че желаеме да изпреварим разрастващата се зараза, без да имаме някакви ограничения и ограничавания. Това е евентуално допустимо ", счита математикът.

" През цялата зараза има взаимозависимост сред дейните случаи и броя на хората в лечебни заведения. Болниците се пълнят двойно по-бързо сега. Ако сега имаме 100 000 дейни случая, каквито имахме през есента, то ще имаме не 7000 души в болница, както тогава, ами 15 000 ", предвижда той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР