Най- важното, което трябва да установим е механизмът на нанесената

...
Най- важното, което трябва да установим е механизмът на нанесената
Коментари Харесай

Малтретираното дете в Пловдив- с черепно- мозъчна травма и следи от хапане

Най- значимото, което би трябвало да установим е механизмът на нанесената телесна щета върху детето. Това съобщи представителят на Районна прокуратура- Атанас Илиев. Днес беше изнесена публична информация по случая  с измъчваното дете, което евентуално след побой нанесен от осиновителката си е изпаднало в кома и за което TrafficNews първи заяви. В болничното заведение и при първичните разпити, майката е декларирала, че детето е паднало от леглото и тя се е пробвала да го свсти като го е хапала. Според лекарите обаче нанесените рани не дават отговор на механизма, разказан от майката. След прегледа на детето е установена черепно- мозъчна контузия и скъсване на белия дроб, както и следи от хапане по тялото.
Прочетете още
„ Състоянието на детето към този миг продължава да бъде тежко. Майката още същия ден е арестувана. Основно ни касае една телесна щета на главата, която е довела до сериозното положение на детето. Обясненията на майката са противоречиви и по тази причина е назначена сложна правосъдна психиатрична и психична експертиза, с цел да прециним психологичното й положение. Заключението се чака да бъде направено на следващия ден. ”

Другият въпрос, който ще бъде изясняван е дали 41-годишната жена е живяла сама, като твърди или е имало мъж, който е живял в жилището. Няма данни тя да е престъпно проявена, а съгласно съседи е била грижовна към детето си и не е създавала проблеми.

Обвиняемата е арестувана за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор. Районната прокуратура ще внесе искане в съда за установяване на марка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на нея.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР