Най-важното, което трябва да направим, е свързано с инфлацията и

...
Най-важното, което трябва да направим, е свързано с инфлацията и
Коментари Харесай

Румен Христов: Само непопулярни мерки могат да намалят цените

Най-важното, което би трябвало да създадем, е обвързвано с инфлацията и приходите на българите. Но ние сме поели уговорката да подкрепим и законопроекта за правосъдната промяна. Това сподели в студиото на „ Твоят ден “ Румен Христов от ГЕРБ-СДС.

" Съдебната промяна изисква конституционни промени, а смяната на Конституцията е комплицирана процедура ", добави той. Политикът счита, че цялата правосъдна власт има потребност от промени.

По негови думи за няма консенсус по значимите тематики, а по-остри и нападателни са представителите на ПП-ДБ.

Той разяснява отношението на политическите съперници на ГЕРБ към основния прокурор по този начин: „ Когато се фокусираш върху една персона, не би могло да се приказва за цялостна промяна “.

Румен Христов разяснява и казуса с покачването на цените. „ Мерките, които би трябвало да бъдат подхванати, са структурни и непопулярни. Трябва да имаш храброст, с цел да ги приложиш, в случай че постоянно се върви на избори “, сподели водачът на Съюз на демократичните сили.

Той посочи, че една от ограниченията е да се покачат лихвите по заемите, втората - ограничение на харчовете и дефицитите в бюджета, а третата - прекратяване на порочната процедура на разпределяне на пари " на калпак “.

" Не могат да се вземат решение обществени въпроси с промени на налози и данъчни ставки ", добави Христов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР