Най-важното, което разбрахме от премиера, е, че благодарение на това,

...
Най-важното, което разбрахме от премиера, е, че благодарение на това,
Коментари Харесай

Пеевски: Няма да отнемат дерогацията на “Лукойл”, компанията плаща 500 млн. данъци

" Най-важното, което разбрахме от премиера, е, че с помощта на това, което направихме с господин Борисов, двете партии ГЕРБ и Движение за права и свободи да кажем, че дерогацията завършва след една седмица, „ Лукойл “, както не желаеха да си заплащат налозите, са декларирали през вчерашния ден пред шефа на кабинета на премиера, че ще си платят над 500 млн. лв. налози ". Това сподели съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски след среща сред представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната - Демократична България “ и Движение за права и свободи в Народното събрание по отношение на предлагането на ГЕРБ за анулация на дерогацията на „ Лукойл “, заяви Българска телеграфна агенция.

Проведохме срещата с министър-председателя и онлайн се включи финансовият министър, Петков и Атанасов също участваха, сподели Пеевски.

„ Уверението от премиера е, че тези налози ще бъдат импортирани. Ако това не се случи, ще си внесем плана за седемте дни и ще отнемем дерогацията на „ Лукойл “. Нека „ Лукойл “ да ни чуят ясно в това, да не мислят, че няма да си заплащат налозите в България “, сподели Пеевски.

Той заяви, че ще внесат законово изменение, че ще слагат под ръководство на Държавната организация „ Държавни запаси и военновременни ресурси “ базите за предпазване на горива на „ Лукойл “. Искаме да освободим България от монопола върху базите за предпазване на „ Лукойл “, разяснява Пеевски.

Той заяви, че петък ще има изключително съвещание на Народното събрание, с цел да преодолеят ветото на президента върху измененията в Закона за енергетиката.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР