Най-важното е да сме с чисти ръце, когато я поставямеСлед

...
Най-важното е да сме с чисти ръце, когато я поставямеСлед
Коментари Харесай

Как да слагаме и сваляме медицинската маска правилно, иначе няма никакъв смисъл от нея

Най-важното е да сме с чисти ръце, когато я слагаме

След като упорстваха в продължение на седмици, че здравите хора не би трябвало да носят маски, здравните чиновници по света трансформират своите насоки в отговор на възходящия брой доказателства, че хората, при които няма очевидни признаци за болест, играят основна роля в пандемията COVID-19. Фактът, че новият ковид се популяризира по капков път и може да остане жизнерадостен до 72 часа на избрани повърхности, както и да бъде излъчен от хора, които са безсимптомни, подтикна държавните управления да подхващат по-строги ограничения.

Съвсем неотдавна Турция стартира гратис да раздава на жителите по пет медицински маски за лице седмично, откакто държавното управление разгласи, че носенето на маски в публични пространства е наложително, с цел да се ограничи разпространяването на вируса.

Лекарите в Турция обаче предизвестяват, че неправилното прилагане на тези маски може да докара до още инфекции, оповестява БГНЕС.

1.  Преди да сложите маската си, уверете се, че сте измили ръцете си със сапун и вода или дезинфектант на алкохолна основа за най-малко 20 секунди. След това със сухи ръце дръжте единствено еластичните ленти или връзки, като се уверете, че цветната част (обикновено зелена, жълта или синя) или напълно бяла, само че с посочена от производителя страна, която да е обърната на открито, е сложена вярно. Поставете маската върху лицето си. Поставете по една връзка към всяко ухо или завържете връзките зад главата си. След като е на мястото си, притиснете горния закривен борд на маската с два пръста, с цел да я приспособите към формата на носа си, като внимавате да е плътна, а устата и носът ви да са покрити.

2.  Най-важното, при което хората бъркат, е като допират маската, до момента в който я употребяват, изключително предната част, където се намира устата. Ако въпреки всичко се уловите да вършиме това, свалете маската, измийте ръцете си и сложете нова.

3.  Преди да свалите маската, още веднъж се уверете, че ръцете ви са чисти и я свалете откъм ушите, въобще не докосвайте предната част. Изхвърлете я незабавно, като я хвърлите в кошче със затворен похлупак и още веднъж измийте ръцете си.

4.  Щом маската ви стане влажна, без значение дали от пот, кихане или кашлица, сменете я. Не използвайте наново и не се опитвайте да миете маски за еднократна приложимост.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контак
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР