Най-важното е, че вече се отчита напредък по намирането на

...
Най-важното е, че вече се отчита напредък по намирането на
Коментари Харесай

Порожанов: Трябва да върнем самочувствието в българските млечни продукти

Най-важното е, че към този момент се регистрира прогрес по намирането на решения за двойни стандарт при храните. Анализите демонстрират, че към 20% от продуктите имат друго наличие на опаковките от страни в Европейски Съюз и у нас. Това се третира като нелоялна комерсиална процедура. Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия.

Не би трябвало тематиката да бъде фетишизирана. Нормално е да има някакви възможни отклонения. Проблемът се отнася за всички артикули. Предстои един нелек път, всяка от страните членки би трябвало да реагира на препоръчаните условия. Ще организираме среща с огромните вериги, с цел да реализираме съглашения за двойния стандарт, а не по-малко значима е тематиката и за цените на продуктите, сподели още Порожанов.

В момента, в случай че преминете пътя София-Варна, ще видите едни прелестни поля, съвсем няма пустеещи земи. Производството на българските плодове и зеленчуци също нараства, износът е повишен с над 2 милиарда тона. Годишното подкрепяне за произвеждане на плодове и зеленчуци надвишава 80 милиона лв.. Засилва се опцията да изнасяме повече модифицирани зърнени култури. Искам ясно да разграничим кои са млечни артикули и кои са имитиращи артикули с палмово масло. Ще бъде призната наредбата да не се създават и двата типа артикули в една и съща мандра, убеден съм в това, разяснява земеделският министър.

Трябва да върнем самочувствието в българските млечни артикули. За Америка имаме експорт на овче сирене, продуктът излиза за Америка на 2,50 $, а това уронва престижа ни. Губи ни се имиджът на производител, разяснява той.

Окачваме доста добре структурирана бъдеща селскостопанска политика, не би трябвало да се тормозят производителите. Земеделието ще резервира своите дотации, приключи той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР