Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските граждани от

...
Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските граждани от
Коментари Харесай

Денков: Ако конфликтът се задълбочи, ще има отражение за идващата зима

Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските жители от Държавата Израел. Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков, който дава отговор на въпроси на жители във Facebook, представен от Българска телеграфна агенция.

Имаме подготвеност за спомагателен полет за евакуация на българи от там, в случай че има искащите, съобщи министър-председателят.

Ако този спор се задълбочи, което е допустимо, в случай че продължи по-дълго, това ще има отражение и би трябвало да го имаме поради като опция за идващата зима, уточни министър председателят в отговор на въпрос дали спорът в Близкия Изток ще увеличи цените на петрола и ще увеличи инфлацията.

Попитан дали би трябвало да се премисли дерогацията за съветския нефт Денков сподели, че за момента не би трябвало, защото поетапното вкарване на неруски нефт допуска, че има време да се реагира при смяна в обстановката. За момента можем да продължим по проект. Ще отнеме една година, с цел да стигнем до напълно неруски нефт, в случай че би трябвало ще се промени решението в Народното събрание.

На въпрос какви ограничения ще предприеме държавното управление, с цел да не се увеличи инфлацията по отношение на спора в Близкия Изток Денков сподели, че инфлацията се дефинира най-много от интернационалните цени на силата и на храните. Ако нефтът още веднъж тръгне нагоре, това ще има отражение. По отношение на храните най-важното съгласно премиера е да поддържаме българското произвеждане, изключително да подпомогнем на по-малките производители, защото това ще понижи вноса извън.

На въпрос какво е свършило досега държавното управление, Денков съобщи, че кабинетът е трябвало да рестартира съвсем всички браншове в страната. Министър-председателят даде като образец енергетиката, секторът на аграрните производители. Според премиера е имало доста проблеми, които са били " замитани под килима ", което повече не може да продължава. Денков сподели, че проблемите няма да се крият, ще се поставят на масата и за тях ще се търсят решения. За производителите към този момент променяме метода на субсидиране, тъй че да бъдат подкрепени повече от по-малките и междинни производители, които дават храната за нашата софра, разяснява министър председателят.

Други цели на държавното управление са Шенген и еврозоната - тематики, по които всичко беше спряло, съобщи министър председателят Денков. Трябваше да рестартираме процесите с нашите сътрудници и да наваксваме доста закъснения, което успяхме да създадем, добави той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР