Най-важното е, че премиерът свиква Съвета по сигурността. Той взима

...
Най-важното е, че премиерът свиква Съвета по сигурността. Той взима
Коментари Харесай

Експерт: Подривайки стабилността на Украйна, Путин цели да подрине и стабилността на България

Най-важното е, че министър председателят привиква Съвета по сигурността. Той взима решение за повишение на готовността на нашите сили. Очакваме доста съществени решение на НАТО, съгласувани с Европейски Съюз. Това съобщи Велизар Шаламанов  Велизар Шаламанов Велизар Шаламанов е роден на 24 декември 1961 година в гр. Карлово. Завършва с отличие и златен орден в студиото на утринния блок на NOVA.

Според Милен Керемедчиев няма директна заплаха за националната ни сигурност: “Трябва да има съвет при премиера. Приемането на задгранични войски на територията на страната става с решение на МС”. Шаламанов напомни, че откакто България е член на НАТО войските на алианса не са задгранични.

“Това е час на истина за България и НАТО. След дългогодишно участие в алианса България би трябвало да е подготвена на всичко, в това число и на отбрана на други страни”, съобщи журналистът Чавдар Стефанов. Той изясни, че Атлантическият алианс в България предлага няколко точки за деяние.

“По проектите на НАТО в България ще има самолети от Испания. Най-вероятно за първи път тези самолети ще бъдат с цялостно въоръжение”, разясни Шаламанов.

По думите на Керемдчиев има скупчване на 150 000 съветска войска по границите на Украйна: “Русия не разполага с потенциала на пълномащабни бойни дейности. Действията на НАТо са следващи от дейностите на Русия”.

Според Шаламанов Русия насочва ултиматум към НАТО да се върне към границите си от 1997: “Ако в действителност в Дунецк и Луганск има български жители, които са на страната на бунтовниците, то ние имаме проблем. Трябва България съществено да намерения за контраразузнаването си”.

Керемедчиев сподели, че до момента България е била по-слабо звено по Източния фланг на НАТО, само че след проблемите с Турция, ролята на България и Гърция е повишена. Шаламанов изрази мнение, че страната ни не е съумяла да построи център за противопоставяне на хибридните закани.

“Путин желае слаба Украйна и той употребява всички способи да я направи такава. Подривайки стабилността на Украйна, той цели да подрине и стабилността на България. Те желаят Сърбия да продължава да има централна роля. Русофилите основават напрежение тук”, безапелационен беше Керемедчиев.

Според анализаторите не е добър знак, че сред българският министър председател и министъра на защитата има разминавания в позициите: “Разногласията ще се изпозлват от нашите съперници и сътрудници за проявление на слабост”.

Чавдар Стефанов изрече позиция, че напрежението сред НАТО и Русия ще се ускорява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР