Най-важното е, че няма опасност за българските граждани, за работещите

...
Най-важното е, че няма опасност за българските граждани, за работещите
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Най-важното е, че няма опасност от аварията в АЕЦ „Козлодуй“

„ Най-важното е, че няма заплаха за българските жители, за работещите в централата и за природата. “ Това установи заместник-председателят на Народното събрание от „ Българска социалистическа партия за България “ Драгомир Стойнев по време на чуването на служебния министър на енергетиката Владимир Малинов по отношение на разлива на радиоактивна вода в АЕЦ " Козлодуй “. 
Той обаче акцентира, че заплахата е трябвало да се разсея още на 18-и юни, когато се е случила повредата. 
„ Това чуване не взема решение проблемите. Ние не сме застраховани от сходни неточности в бъдеще, при които парогенераторите да бъдат наранени по-сериозно. Затова е доста значимо Вие, с изключение на като министър, само че и като човек, който се грижи за българската енергетика, да преосмислите своето решение и да не бързате с продажбата на оборудването на АЕЦ „ Белене “, обърна се Стойнев към енергийния министър. 
Според него оттук насетне би трябвало да има прагматични дейности и държавническо държание във връзка с българската енергетика. 
„ Тази енергетика е строена през годините, а ние сега нямаме потенциала да я ремонтираме “, акцентира социалистът и изрази вяра в скоро време да стартира диалогът за решение на проблемите на бранша, за което обаче е належащо да се сформира държавно управление.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР