Най-важното е, че има правителство, защото имат да се вземат

...
Най-важното е, че има правителство, защото имат да се вземат
Коментари Харесай

Светлин Тачев от Галъп: Кабинетът може да не издържи след местния вот

Най-важното е, че има държавно управление, тъй като имат да се вземат доста решения. Противопоставянето на млади и остарели мина в битка на всеки против всеки. Тя размести полюсите и стартира да образува нови групи и съперници. Създават се взаимни отстъпки, които ще забележим до какво ще доведат. Това сподели пред Нова социологът Светлин Тачев от " Галъп Интернешънъл ".

По думите му държавното управление може да не издържи повече от локалните избори. " Това зависи от правосъдната промяна и стадиите на сработване. Конституционно болшинство без Движение за права и свободи няма по какъв начин да се случи, само че залогът на Политическа партия е доста по-голям след държавно управление с ГЕРБ. Партията на Борисов се легитимира посредством тази коалиция, Движение за права и свободи също може да го направи. Въпросът е кой ще понесе по-голяма тежест върху себе си ", уточни той.

Политологът Ивайло Динев счита, че обстановката е доста комплицирана. " Важно е кой ще води за самодейността за триумфите на кабинета, в случай че има такива. Демократичната общественост претърпя еволюция - от улични демонстрации, през основаване на политически партии и в този момент договаряния с главните си противници - ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това не беше добре разказано в подготовката за обединението. ГЕРБ влязоха в нея много по-подготвени, желаеха коалиция с Политическа партия отдавна. Остава чувството, че обединението стана бързо и неразбираемо ", разяснява той.

Според него е добър ход, че ротационните министър председатели не са водачите на двете сили. " Ротационният кабинет надали ще има дълъг живот, двете първи сили ще бъдат конкуренция на локалните избори, а това ще донесе вреди. Влизането на Пеевски в комисията е евентуална бомба. Радикалната рецензия на " Възраждане " работи като лепило и прави кабинетът да наподобява като по-малкото зло ", съобщи Динев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР