Най-важно е отоплението никога да не се оставя без надзор

...
Най-важно е отоплението никога да не се оставя без надзор
Коментари Харесай

Бум на битовите пожари! Ето как да се отопляваме безопасно

Най-важно е отоплението в никакъв случай да не се оставя без контрол

Властите регистрират взрив на битовите пожари. Черната статистика е шокираща – 22-ма души са починали, а 30 са ранени при огнени произшествия от началото на отоплителния сезон досега, написа БТВ.

20 години Славчо Фъртунков е работил като огняр, привикнал е да внимава с огъня и се грижи самичък за парното в дома си. „ При в началото запалване – разтварям клапата до дъно, с цел да дръпне и да тръгне. А по-късно прикрехвам, с цел да може да направляваме горивния развой, да го направляваме, с цел да не вдигне висок градус ”, изяснява майсторът.

Коминът би трябвало да е изчистен, а термометъра – да не надвишава 80 градуса. Предупреждава, че и със загасващия огън би трябвало да се внимава: „ Може да се яви вътре набиране на газове. Набирането на газове също е доста рисково, тъй като се получава огнен удар и той в случай че се върне върху индивида, може да му аргументи изгаряне... ”.

От пожарната предизвестяват, че в случай че се топлим на ток, инсталацията би трябвало да е тествана. Не би трябвало да включваме доста потребители в огромни удължители и в разклонители с доста гнезда, защото високото преходно противодействие провокира нагряване и запалване на инсталацията.

Най-важното, без значение дали ползвате газ, дърва или въглища, е отоплението в никакъв случай да не се оставя без контрол.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР