Най-важно е българските граждани да бъдат убедени в ефективността и

...
Най-важно е българските граждани да бъдат убедени в ефективността и
Коментари Харесай

Радев: Успех срещу корупцията – като властта започне да се отчита пред хората, не пред Брюксел


Най-важно е българските жители да бъдат уверени в успеваемостта и справедливостта на нашата правосъдна система. Да видят в действителност действителна битка с корупцията и несправедливостта, която се шири като чувство на всички места в обществото. Тогава ще имаме триумфи и когато нашите политици стартират да се регистрират точно пред своите жители. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за оповестения от Европейската комисия отчет по Механизма за съдействие и инспекция.

Президентът означи, че мненията на тази тематика са спорни, тъй като самият отчет е " витиеват ". По думите на президента българите от дълго време не разчитат на тези отчети, тъй като те изместват отговорността и вместо пред българските жители, с тези отчети политиците от ден на ден се регистрират пред Брюксел. " Няма нови рекомендации, само че не се регистрира сериозен прогрес и по отправените до момента рекомендации, изключително за разкриването, пресичането, следствието и наказателното гонене на корупцията, добави още президентът.

В отговор на въпрос Румен Радев съобщи, че приветства декларираното от ръководещите предпочитание да бъде изработен обзор на приватизационните покупко-продажби в интервала на прехода, само че доста по-важно е да се фокусираме върху сегашното и бъдещето. " Защото до момента в който гледаме кой какво е правил в предишното, сега не престават да текат крупни публични поръчки. Какво вършим с тях и с какви механизми в бъдеще ще разкриваме, ще пресичаме и проверяваме корупционните закононарушения? ", попита президентът.

Румен Радев беше безапелационен, че министърът на защитата разполага с цялостната информация, с цел да изиска спомагателна поддръжка за защита на българската граница, само че би трябвало да се даде и явен отговор дали вложените досега и влаганите средства за защита на границата извършват своето предопределение.

Помолен да разяснява признатия от Народното събрание на второ четене Закон за концесиите, президентът напомни, че е имало доста съществени диспути и в Народното събрание, и в обществото по този закон и акцентира, че е извънредно време изгодите от концесиите да усещат освен концесионерите, само че и българските жители.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР