Най-важният въпрос за българските и европейските граждани днес е въпросът

...
Най-важният въпрос за българските и европейските граждани днес е въпросът
Коментари Харесай

Велизар Енчев БСП: Искаме закон за възрастните хора и преизчисляване на пенсиите

„ Най-важният въпрос за българските и европейските жители през днешния ден е въпросът за мира и войната. Опасяваме се, че обстановката ескалира, а уверенията на служебния министър председател Главчев, че България въобще не има намерение да изпрати войски в Украйна са правилни на половина ".
Това съобщи лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Монтана и претендент за евродепутат Велизар Енчев в предаването " Делници ” на Евроком.
„ Българските гласоподаватели би трябвало да знаят, че като гласоподават за партиите на сглобката  ГЕРБ, Движение за права и свободи, ПП-ДБ - гласоподават за войната, гласоподават децата им да отидат на източния фронт, България да стане цел на ответни удари на Руската федерация, да бъдем пострадали в последваща национална злополука ”, уточни Велизар Енчев.
По думите му идват тревожни вести от Европа, които демонстрират, че Европейски Съюз под председателството на Урсула фон дер Лайен и превъзходството на крайнодесните обичайни партии организират политики, които нямат нищо общо с  европейските полезности и даде образец: „ В понеделник председателстващата Европейски Съюз страна Белгия в лицето на своя външен министър Хаджа Лабиб публично предложи на всички страни-членки на Европейски Съюз да се задейства ускорено процедурата 7 за неодобрение. Тази процедура беше задействана още през 2018 година против Унгария, само че беше замразена. Сега предлагането е да се размрази, с цел да се наложи доста строга глоба на Унгария поради позицията й във връзка с войната в Украйна. Тази глоба допуска лишаване правото на глас на Унгария в Европейски Съюз ”, разяснява претендентът за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България и акцентира:
„ Това слага под въпрос бъдещото председателство на Унгария на Европейски Съюз от 1 юли чисто механически, както и въпроса по какъв начин би трябвало да се взимат решенията в Европейски Съюз. Затова е доста значимо какви депутати ще изпрати в България в Екологичен потенциал – за Българска социалистическа партия това са хората, които отиват в Брюксел преди всичко да бранят националния интерес ”, безапелационен бе Енчев.
В диалога за проблемите у нас: „ „ Ако България се ръководи по този начин, както Северозапада – България е разрушена страна, каквато беше Босна и Херцеговина по време на войната. Инфраструктурата е в сериозно положение – в случай че влезете в Лом по пътя от Козлодуй все едно влизате в Сараево по време на бомбардировките. И аз се запитвам – по какъв начин може жителите на Монтана, на Северозапада да дават гласа си за тези, които ни докараха дотук ”, реагира лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Монтана.
По думите му селищата в област Монтана се управляват от Движение за права и свободи и ГЕРБ. „ Пенсионерите ми споделят: оферират ми от 50 до 80 лв. от Движение за права и свободи, по какъв начин да ги откажа при тези пенсии? Те ни управляват. В общината в Лом са привиквали чиновниците от администрацията, предупреждавали са ги, че знаят къде и какъв брой души от фамилиите им гласоподават и са претендирали увещание, че ще гласоподават за ГЕРБ, с изречението ”Защото ние броим гласовете ” ”, сподели Велизар Енчев, който е дълготраен представител на пенсионерските съюзи.
В отговор на въпроса на водещия „ А къде е полицията ” лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Монтана напомни: „ Когато ръководителят на Българска социалистическа партия в Монтана Камелия Трифонова подаде сигнал с имена и обстоятелства за това кой купува гласове идва полицейски екип в централата на Българска социалистическа партия и я разпитва 4 часа, да дава отговори като подсъдима и виновна ”.
„ Сборът от симбиозата сред ГЕРБ и Движение за права и свободи в Монтана е мафията. Съпротивата, която може да се окаже от страна на гражданите  е да гласоподават за партия, която които пази хората действително, каквато Българска социалистическа партия потвърди, че е ”, заключи Велизар Енчев.
Сред предпочитаните за Монтана въпроси той сложи приемането на Фонд за развиване на едва развитите райони, който фонд е с европейско съфинансиране. „ На първо място, тунелът Петрохан – концепция, която 30 години чака своята реализация. Но по сериозният проблем на Монтана е неналичието на автобусни връзки сред селищата и огромния град. Или няма – или два пъти дневно. Ако някой отиде на обзор в болничното заведение в Монтана няма по какъв начин да се върне. Инфраструктурата е в трагино положение ”, разяснява Велизар Енчев.
„ Ако хората желаят да има мир, в случай че желаят в българския парламент да се одобряват обществени закони, в случай че българските пенсионери – споделям го като представител на пенсионерските съюзи, желаят най-сетне да се одобри Закон за възрастните хора, да се преизчислят и актуализират заслужено пенсиите – да поддържат „ Българска социалистическа партия за България ” и номер 24 в бюлетината. Няма друга партия, която в обществено отношение да работи толкоз доста и за третата възраст, и за работещите небогати, и за фамилиите. Ако българските жители желаят почтено посланичество в Екологичен потенциал, където българските представители да бранят националния интерес  – те би трябвало да изберат 24 в бюлетината и „ Българска социалистическа партия за България ”, прикани лидерът на „ Българска социалистическа партия за България ” в Монтана и претендент за евродепутат Велизар Енчев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР