Най-важният въпрос в темата на войната е отнемането на живот,

...
Най-важният въпрос в темата на войната е отнемането на живот,
Коментари Харесай

Бабикян: Най-важният въпрос е отнемането на човешки живот. Събудихме се от илюзията, че мира е даденост

Най-важният въпрос в тематиката на войната е отнемането на живот, гибелта. Ние го виждаме с очите си всеки ден, без значение за чия гибел става дума. Ние мързеливо свикнахме с мира. Повече от 70 години мислихме, че мира е даденост. Оказа се, че сме се лъгали. Поне в Европа приемахме нещата по този метод.

Това разяснява в ефира на Нова тв Арман Бабикян. 

Кризата с горимата е предвидима, тъй като е ясно какъв брой подвластна е България от енергетиката на Русия, тъй че не беше доста мъчно да се сети за това и човек преди държавното управление. Въпросът е, че може изолацията на Русия да стане дълготрайна и тук идва енергийната самостоятелност на Европа, за която би трябвало да се преборим и ще отнеме най-малко няколко години. Когато стопанската система и търговията се употребяват за военно оръжие и за напън, това към този момент не е търгония и ние това го следим неведнъж, разяснява той.

Може би сте не запомнили, само че страната ни остана без газ преди няколко години поради дипломатически спор. Тогава ние бяхме трета страна, бяхме безкористен длъжник, а останахме без газ. Сега нещата са по-различни, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР