Най-важният въпрос, македонският език и македонската идентичност са гарантирани в

...
Най-важният въпрос, македонският език и македонската идентичност са гарантирани в
Коментари Харесай

Експремиерът в Скопие: Само от злоба или заради лична политическа изгода някой може да бъде против въвеждането на нови етнически общности в Конституцията

„ Най-важният въпрос, македонският език и македонската еднаквост са обезпечени в преговорната рамка и затова са приети и признати в Европейски Съюз. Това е първото и безусловно най-важното “, написа във Facebook профила си някогашният министър председател на Република Северна Македония.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 587
По думите му протоколът, който ще подпишат двете държавни управления е пътят за превъзмогване на отворените въпроси, които са разрешими.

„ Изграждането на положителни и другарски връзки със съседите е от значително значение за мира, стабилността и просперитета на район като Западните Балкани. Затова ние от македонска страна и нашите сътрудници от българска страна би трябвало да работим дружно, с цел да затворим отворените въпроси “, добави някогашният министър-председател, допълвайки, че е значимо да бъде непокътнато националното достолепие и на двете страни в договарянията.

„ Добрите връзки с всички наши съседи укрепват Западните Балкани, а съдействието ни прави сериозен фактор като район пред цяла Европа и пред света. Видяхме, че посредством другарство и добросъседство въпроси, които са били отворени и нерешени от десетилетия, даже епохи, като напредъка, който постигнахме с Преспанското съглашение, участието в НАТО, само че също по този начин и реализацията на автокефалията на нашата Македонска православна черква - Охридска архиепископия, са в развой на решение. И в трите случая имаме директно удостоверение на нашата локална македонска еднаквост. Със започването на договаряния с тестван и неоспорим македонски език в границите на Европейския съюз ще получим още една победа за идентичността и македонизма “, уточни още експремиерът в Скопие.

Заев не вижда проблем в тематиките за недискриминацията и премахването на езика на омразата, тъй като те се „ отнасят за всички общности “ и счита, че това може да се усъвършенства и без Европейски Съюз.  А включването на българи, хървати и черногорци в конституцията на страната е стъпка, която би трябвало да бъде направена и която по никакъв метод няма да навреди нито на страната, нито на обществото.

„ Вече имаме седем етнически общности в нашата Конституция. С конституционните промени ще има 10 етнически общности. Само от завист, поради неприятни планове или поради персонална политическа полза някой може да бъде срещу въвеждането на три нови етнически общности в Конституцията “, добави Заев и добавя, че чака градивни съвещания и поддръжка за това предложение от всеки виновен политик и жител в страната.

„ Нека бъдем умни и мъдри и да продължим напред като македонци с приет македонски език и еднаквост, със лична македонска страна, интегрирана в евроатлантическите съюзи, като стратегическо определение на целия ни народ, на всички етнически общности “, заключи Заев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР