Най-важният въпрос и задача номер едно е приемането на актуализацията

...
Най-важният въпрос и задача номер едно е приемането на актуализацията
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Отхвърлянето на актуализацията на бюджета е безотговорно решение

Най-важният въпрос и задача номер едно е приемането на актуализацията на бюджета.

Днес с гласуването на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане “ беше отхвърлено предлагането на " Българска социалистическа партия " да се гласоподава държавния бюджет през днешния ден. Това е извънредно безконтролно решение, защото забавянето може да докара до това от 1 юли да не се усилят пенсиите, младите фамилии да не получат данъчни облекчения, земеделските производители да не получат поддръжка ".

Това съобщи вицепремиерът Корнелия Нинова след съвещанието на държавното управление.

" Не вярвайте на изказванието, че може да се гласоподават обществените ограничения и да не се гласоподава огромният държавен бюджет ", безапелационна бе Нинова.

Няма смислена опция на настоящето ръководство. Алтернативата са " Възраждане ", ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ, разяснява в " Още от деня " по Българска национална телевизия вицепремиерът Корнелия Нинова.

Нинова сподели още, че не са съумели да доведат до дъно битката с корупцията. Всички отчети са в прокуратурата, ние не можем да ги осъдим тези хора, нашата задача е да извадим данните и да ги изпратим в прокуратурата, съобщи тя.

Според Нинова предварителните избори са най-лошият вид, защото няма да има настоящ законодателен орган. Тревожа се за 160-те милиона за земеделските производители, с цел да има храна. Нашите паники са за сред първо и второ четене, това е бомба, която може да взриви бюджета, съобщи още вицепремиерът.

Отдавна имаше сигнали за несъгласия сред Има Такъв Народ и Политическа партия. Сериозно започнаха при избора за гуверньор на Българска народна банка. После отново имаше искри. Те бяха или за пост в някой регулатор, или за пари, както за строителството. Не е кардинален спор - безапелационна е Нинова. - Какво може да събира тези хора? " Възраждане " желае излизане от Европейски Съюз и НАТО. Движение за права и свободи заявява проатлантически и проевропейски позиции. Само ползата може да ги сплоти. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР